tiistai 3. maaliskuuta 2009

Aikalisä

Kaupunginhallitus päätti eilen yksimielisesti käyttää otto-oikeuttaan Sointulan koulun lakkautusasiassa. Hallitus ei kuitenkaan päättänyt asiasta sen enempää, vaan ratkaisu koulun tulevaisuudesta tehdään myöhemmin. Olisin halunnut, että hallitus olisi jo nyt päätynyt säilyttämään koulun, mutta parempi näinkin. Nyt asiassa on ainakin saatu aikalisä.
Kyllä nyt vihdoinkin pitäisi käydä todellinen arvokeskustelu siitä, mitä toimintoja ja minkälaisina ne haluamme pitää yllä. Juustohöylällä emme voi enää säästöjä hakea. Arvokeskustelulle tulee varata riittävästi aikaa, se ei käy parissa tunnissa, hyvä jos parissa päivässä. Sittenkin on melkoisen epävarmaa edes jonkinlaisen yksimielisyyden löytyminen. Ajat ovat ankeat ja huononemaan päin, joten inhottavia ratkaisuja joudutaan tekemään. Pitää ratkaista, mistä ja miten säästetään ja eritoten sitä pitää pohtia, mistä saamme lisää tuloja.
Minä en halua koskea kouluverkkoon, koska sillä tavoin saatavat mahdolliset säästöt ovat kuitenkin melko mitättömiä ja pitkällä tähtäimellä saattavat jäädä täysin olemattomiksi. En näe myöskään mahdollisuuksia leikata sosiaali- ja terveystoimesta, koska se on sitä kunnan välttämätöntä perustoimintaa. Vaihtoehtoja jää aika vähän.
Vasureiden lauantaisesta tilaisuudesta Sointulassa ei ilmeisestikään kaikki olleet suinkaan ilahtuneita. Vasurit eivät halua omia koulujen puolustamista yksinoikeudekseen. Päinvastoin, siihen tarvitaan kaikkia. Emme ole kateellisia ja katkeria, jos muutkin puolueet alkavat puuhailemaan asian tiimoilla. Nyt olisi mahdollisuus seistä vaalilupausten takana, ettei sitten tarvitsisi selitellä, kiemurrella ja kiukutella. Luottamus äänestäjien lyhyeen muistiin lienee noilla takinkääntäjillä edelleen vankka. Ei ehkä syyttä, mutta pettymys saattaa silti tulla vastaan. Ehkä ikuisesti eivät pelkät mukavat puheet piisaa.

Ei kommentteja: