tiistai 20. joulukuuta 2011

Tavasesta irti

Eilinen kaupunginvaltuusto käsitteli Tavase-tekopohjavesihanketta jatkaen samalla linjalla kuin hallitus jo viikkoa aiemmin. Valtuusto päätti selkein numeroin, 32-11, irtautua Tavase-hankkeesta hallituksen esityksen mukaisesti. Ennen tuota päätöstä äänestettiin demareiden esityksestä jättää asia pöydälle. Demareiden esitys kaatui numeroin 33-10.
Vasurivaltuutetuilla on aina ollut vapaat kädet äänestää omantuntonsa mukaisesti ja onneksi nyt kaikilla muillakin ryhmillä oli samat vapaudet; edes demarit eivät tehneet ryhmäpäätöstä.
Puhetta asiasta piisasi, kuten odottaa saattoikin. Keskustelu oli hetkittäin melko värikästä ja Tavasen puolustajien taholta pelotteluun ja kauhukuvien maalailuun vivahtavaa. Aika selkeästi oli nähtävissä demareiden suuri harmistus tappiosta, joka sitten ilmeni esimerkiksi siinä, että valtuuston kokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen kokouksessa demarit esittivät, että Tavase-päätöstä ei panna toimeen. Hallitus kuitenkin päätti numeroin 6-3 olla alistumatta demareiden kiukutteluun ja panna toimeen valtuuston päätöksen.
Ei liene vaikea veikata, että keskustelu Tavasesta edelleen jatkuu valtuuston viisaasta päätöksestä huolimatta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Päätös oli aivan oikea. Rahaa, aikaa ja tupakkaa paloi, ja lisää olisi palanut vielä miljoonia, eikä lopputuloksesta olisi siltikään ollut tietoa.

No, pääsihän Kiuru eduskuntaan "Tavase-äänillä" ja kiihkeimmät Tavase-kriitikot tulivat uskossaan autuaiksi.

Tappiota (demarit) on tietysti vaikea sulattaa, kun on aina ollut pääasiassa voittajan puolella. Kyllä Siperia Kottaraakin vielä opettaa.

Hyvää Joulua ja
voimia vuodelle 2012!