tiistai 22. huhtikuuta 2008

Vaalit lähestyvät

Varma merkki kunnallisvaalien lähestymisestä on valtuutettujen aktivoituminen.
Tämä nähtiin eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa aloitteita tehtiin peräti yhdeksän ja lisäksi vielä kaksi kysymystä kaupunginhallitukselle.
Parhaiten aloiteaktiivisuudessa kunnostautui sen toisen sitoutumattomien ryhmän ainoa valtuutettu Nieminen peräti viidellä aloitteella. Hyvänä kakkosena oli Vasemmistoliiton ryhmä, jolla oli kolme aloitetta ja yksi kysely kaupunginhallitukselle.
Demareiden Virkki puuttui kyselyssään tärkeään asiaan, nimittäin monien kerrostalojen hissittömyyteen. Tästä samasta asiasta Vasemmistoliiton Reijo Heinonen teki aloitteen jo vuonna 2001. Mukava havaita, että ajatuksemme saavat ymmärrystä muiltakin ryhmiltä, joskin viiveellä.
Valtuutettujen kannattaakin tutkia vanhoja valtuuston pöytäkirjoja, josko niistä löytyisi muitakin hyviä Vasemmistoliiton tekemiä aloitteita uudelleen esitettäväksi omissa nimissä.
Ajatuksemme ovat vapaasti käytettävissä.
Veikkaan, että aloiteaktiivisuus tulee säilymään korkealla tasolla aina lokakuulle asti.
Veikkaan myös, että puhettakin valtuustossa tulee piisaamaan.
Tähän asti puheenvuoroja ovat käyttäneet enimmäkseen vasemman laidan valtuutetut ja jokunen muu muista ryhmistä. Luulen, että sillä hiljaisella valtuutettujen enemmistöllä piakkoin on paljonkin asiaa. Hämeessä kun ollaan, niin pitää ensin liki neljä vuotta miettiä.
Veikkaanpa vielä, että toistaiseksi melko hiljainen mielipidekirjoittelu tulee lisääntymään Valkeakosken Sanomissa syksyä kohti mentäessä.

Ei kommentteja: