torstai 22. toukokuuta 2008

Hyvä valinta

Kemianliitto valitsi tänään liittosihteerikseen Hannu Siltalan. Hän siirtyy Kemianliittoon Rautatieläisten liitosta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2002.
Suuresti kunnioitetun puolustusministerimme taannoin lausumia sanoja mukaellen:
Tässä on kolme hyvää syytä tyytyväisyyteen, valinta on hyvä, hyvä ja hyvä.
Hän on hyvä valinta siksi, että hänellä on kokemusta työelämästä ja myös opintoja takanaan.
Hän on hyvä valinta siksikin, että Kemianliiton ulkopuolelta tulleena hän pystynee rauhoittamaan Kemianliiton vasemmistoryhmän tilanteen ja saattamaan ryhmän toiminnan normaaleille raiteille, nousuun karvaan vaalitappion jälkeen.
Liiton vas.ryhmän tilannetta on jo muutaman vuoden ajan rasittanut liittosihteerin henkilöön liittyvä riitely, ja tämähän ei ole voinut olla vaikuttamatta liittovaalien lopputulokseen.
Uskon, ja ennen kaikkea toivon, että se aika nyt on ohi ja että tästä päivästä lähtien päästään tekemään töitä tosissaan ja pohtimaan oikeita asioita ilman henkilörasitteita.
Vasemmistolla on hyvät perinteet keskinäisestä kinastelusta ja kissanhännänvedosta.
Riitelyn me taidamme suvereenisti, ellemme ole peräti Suomen mestareita siinä asiassa.
Tällainen meno on pänninyt minua ja varmasti monia muitakin suunnattomasti.
Olisi jo aika oppia yhteistoimintaa, jos haluamme olla olemassa vastaisuudessakin merkittävänä ryhmänä ja vaikuttaa asioihin.
Nostan hattua vielä tähän päivään saakka toimineelle liittosihteerille, Seppo Wikströmille, paitsi hyvästä työstä, myös siitä, että hän jättäytyi kisasta pois. Hienosti toimittu koko ryhmän edun kannalta.
Tästä lähdetään eteenpäin. Neljän vuoden päästä Kemianliiton vasemmistoryhmä voittaa vaalit, ja vieläpä suurin numeroin.

1 kommentti:

arska kirjoitti...

Luuletko, että kaikki asiat on nyt kunnossa, kehottaisin katsomaan isoon peiliin.