maanantai 5. toukokuuta 2008

Vasurit boikotissa

Tasapuolinen uutisointi näyttää olevan Valkeakosken Sanomille mahdoton ajatus.
Tämän sain taas tänä aamuna havaita lehteä lukiessani. Ei tästä nyt päivä pilalle mennyt, mutta ärsyttäähän tuollainen.
Lehti uutisoi vappupuheita Valkeakoskella ja Toijalassa mainiten puhujina Toijalassa Lauri Ihalaisen ja Valkeakoskella Matti Ahteen, molemmat demareita.
Sujuvasti oli ”unohdettu”, että puhujina oli myös Minna Sirnö Toijalassa ja Mikko Kuoppa Valkeakoskella, molemmat Vasemmistoliiton kansanedustajia.
Viime valtuustossa tehtiin runsaasti aloitteita. Näistä aloitteista lehti uutisoi näyttävästi Teuvo Niemisen tekemiä aloitteita pariinkin otteeseen. Vasemmistoliittokin teki kolme aloitetta ja yhden kyselyn kaupunginhallitukselle, mutta niistä ei lehti ole kertonut sanaakaan.
Esimerkkejä lehden vasuriboikotoinnista löytyy kyllä lisääkin.
Tokihan lehti saa kirjoittaa mitä haluaa, tai olla kirjoittamatta.
Olisi kuitenkin reilua noudattaa edes jonkinlaista tasapuolisuutta, kun kyseessä on paikallislehti, jolla on merkittävä asema kaupunkilaisten tiedonsaannissa. Lehden tarkoitus lieneekin vaieta kaikista vasureitten tekemisistä ja sanomisista ettei vaan kukaan erehtyisi heitä äänestämään. Se ei tule onnistumaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tämä miksikään ole muuttunut. Olemme vaihtaneet asiasta ajatuksia useaan otteeseen. Yhtä varmassa boikotissa kuin vasemmistoliitto on, on myös kokoomus. Eipä juuri mikään onnistu menemään läpi. Esim. kokoomusnuorten aktivoimisjuttu on ollut toimituksesa jo puoli vuotta ja tuskin tulee koskaan ulos. Sen sijaan AL:ssa se oli välittömästi. Samassa jamassa ollaan.
koti.mbnet.fi/eerovee