lauantai 17. heinäkuuta 2010

Persut porskuttaa

voi. Jotain ne kuitenkin kertovat. Eilen julkistettiin Taloustutkimuksen tulos puolueiden kannatuksesta. Mittauksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin, eli huomattavasti suurempi kuin puolueiden kannatuksissa tapahtuneet muutokset. Ei kannatakaan tuijottaa lyhyen aikavälin kannatusvaihteluita, vaan tutkailla pidempiä jaksoja ja niistä nähtävissä olevaa trendiä. Siitä galluptutkimukset antavat luotettavan kuvan.
Tuo viimeisin tutkimus lupaa Perussuomalaisille yli kymmenen prosentin kannatusta ja nousua ohi Vihreiden maan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Nousua edellisestä mittauksesta 0,3 prosenttia; saman verran kuin Vasemmistoliitolle on luvassa miinusta.
Vasureiden kannatus on jo pitkään sahannut edestakaisin jossain kahdeksan prosentin paikkeilla. Maan hallituksen surkeista päätöksistä, Vasemmiston oppositioasemasta ja hyvistä ohjelmista huolimatta kannatus ei vain tunnu nousevan. Vasemmistoa ei jostain syystä nähdä vaihtoehtona nykymenolle, vaan muutoshalu kanavoituu Perussuomalaisiin. Kummallista sikäli, että persut ovat kuitenkin umpiporvarillinen, patavanhoillinen puolue, jolla ei ole oikein mitään todellista esitettävänään. Ainoastaan hyvä mielikuva. Vasemmiston peruskannattajia, tavallista duunariporukkaa, valuu persujen suuntaan. Näin ei voi jatkua tai hukka perii. Tällainen kehityssuunta on vihdoin otettava vakavasti. Vasemmistossa olisi peiliin katsomisen paikka. Onko Vasemmisto keskittynyt muihin asioihin liikaa verrattuna perinteiseen tavallisen duunarin asialla olemiseen? Tarvitaan enemmän punaisuutta, enemmän arkisten perusasioiden ja toimeentulon parissa toimimista ja ennen kaikkea selkeämpää sanomaa selvällä suomen kielellä.

1 kommentti:

Ulla-Leena Alppi kirjoitti...

Olen samaa mieltä, lisää punaväriä! Toki sitä työssämme on enemmän kuin julkisuus haluaa tietää, mutta on varaa petratakin, ehdottomasti.