sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Väsytystaktiikka

Selvää on, että niin kauan kun eräiden koskin koulujen lakkauttamisia haluavat eivät saa tahtoaan läpi, asiaa pidetään esillä tavalla tai toisella. Taktiikkana heillä on ilmeisesti väsyttämällä saada koulujen puolustajat antamaan periksi. Voin omalta osaltani kertoa, että ei onnistu.

Maanantaina hallitukselle ja lautakunnalle esiteltiin konsulttityönä tehty päiväkotipalveluiden ja peruskoulutuksen verkkoselvityksen loppuraportti. Tuossa raportissa ei ole mitään sellaista, jota ei olisi esitetty jo moneen kertaan viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Konsultit tarjoavat selvityksessään kahta vaihtoehtoa, huonoa ja erittäin huonoa. Siinä erittäin huonossa vaihtoehdossa esitetään lakkautettavaksi Sassin, Sointulan ja Haukilan koulut. Huonossa vaihtoehdossa lakkautettaisiin vain Sointulan koulu. Molemmissa vaihtoehdoissa esitetään rakennettavaksi uusi 144 oppilaan alakoulu Vanhankylän päiväkodin ympäristöön.

Minulle nuo vaihtoehdot eivät käy. Kouluja ei ole tarvetta lakkauttaa niin kauan kuin niissä riittää oppilaita, ja näillä näkymin riittää.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle ei käy kumpikaan vaihtoehto kouluasiassa! Koululaisten asiat on kuitenkin aika hyvällä mallilla. Saavat käydä koulua, saavat lämpösen ravinnon, osa vielä koulukyydityksen.Ilmaiseksi, verovaroilla. Tämän takaa subjektiivinen oikeus lasten kouluttautua.
Ottaisit yhtä jämtin kannan vanhustenhoito asioissa! Ne retuperällä on. Kunnallinen hoito on tutkimustenkin perusteela ala-arvoista.Hoitolaitoksissa, sekä kotihoidossa hoitajien aika on kortilla. Nämä heikompituloiset eivät pysty edes rahalla saamaan parempaa palvelua yksityiseltä sektorilta. Heidän on tyydyttävä teidän päättäjien tekemiin ratkaisuihin. Lojumaan märissä vaipoissa puolivuorokautta, syömään ala-arvoinen ateria pahvilautasilta, jatkossa kylminä toimitettuna 2x viikossa 7:n päivän ateriat kotihoidossa. Laitoksissa odottamaan klo 17 päivälliseltä seuraavaan aamun aamupalaan, aamutoimien jälkeen saatavaa palaa.
Tässä sarassa riittäisi ehdotonta ajatusta hoitaa vanhusten asiat edes vähän paremmalle tolalle.
Lapset pärjää saamiensa etuisuuksien avulla, vanhus kenellä ei ole puolestapuhujaa, ei pärjää! Se hiljainen ääni sieltä sängyn pohjalta ei kuulu!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän koulujen tiukka puolustaminen tarkoita sitä, etteikö yhtä tiukasti puolustettaisi vanhusten asiallista hoitoa. Eivät ne ole vastakkaisia asioita, molempia tarvitaan.
Kyllä vanhustenhoitoon liittyvissä asioissa Vasemmistoliitto on ottanut selkeän kannan, kuten muihinkin sosiaali- ja terveystoimen asioihin. Se on luettavissa valtuuston ja hallituksen pöytäkirjoista. Esim. jokin aika sitten olleessa hallituksen talousarviokokouksessa Harri Asikainen teki lukuisia ehdotuksia sos.-ja terveystoimen resurssien lisäämiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän ne saa olla vastakkaisia asioita. Mutta ikävä kyllä lasten asiat on tehokkaammin esillä. Unohdetaan helpommin että meidän koululaisilla ei ole mitään tähdellisenpää hätää. Jos nyt koululuokat on isompia, pikkukouluja lopetetaan. Silti nämä lapset voi hyvin. Lukuunottamatta syrjääntyneitä ja ongelmaperheellisiä.

Anonyymi kirjoitti...

"Koululaisten asiat on kuitenkin aika hyvällä mallilla".

Jos ne kerran ovat hyvällä mallilla, niin kannattaako niitä nyt sitten niin kovasti yrittää heikentää. Annetaan niiden olla hyvällä mallilla.

Vanhustenhoidosta olen myös todella huolissani. Suuret ikäluokat alkavat olla myös eläkeiässä ja laitospaikkoja ollaan tulvaisuudessa vain vähentämässä. Kaikki eivät pysty kuitenkaan asumaan kotona, vaikka kuinka haluaisivatkin. Avohoito on monelle sairaalle vanhukselle tai vammaiselle suoranainen heitteille jättö. Kyllä tietysti rahalla saa yksityisiä palveluja, ja siksihän niitä rikkaat kannattavatkin.

Kyllä nämä vanhusten ongelmat ovat täysin peräisin valtuuston aseveliakselin ( demarit & kokoomus) vuosia harrastamasta heikompiosaisia (vanhuksia) syrjivästä politiikasta.

Vasemmistoliitto ei ole saanut valtuustossa em. puolueilta kannatusta vanhusten asioiden parantamiseksi, ja omat eväät eivät valtuustossa riitä.

Kannattaisi kysellä näin vaalien alla vaikkapa Pauli Kiurulta ja Pekka Järviseltä mitä he ovat aivan konkreettisesti tehneet napinpainajineen vanhusten hyväksi. Yksityistäminen ja avohoito eivät ole ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Eileniltainen Tv1 Mot ohjelma näytti helsingin tilannetta vanhainkotien lakkauttamisesta! Siinä kerrottiin kaupungille tulevan halvemmaksi lopettaa julkisenpuolen hoito. Palvelutaloihin ja vast. saa valtiolta tukea mistä julkisenpuolen hoitolaitoksissa kunta/kaupunki joutuu suoriutuun itse. Tämä ei kuitenkaan pidemmän päälle kaupungille halvemmaksi käy, vaan huomattavasti kalliimmaksi kaikkine siirrännäiskuluineen.
Avopuolen hoito pystytään kyllä järjestämään turvalliseksi jos vain haluja riittää! Ja onhan se laadukkaampaa saada olla omassa tutussa ympyröissä riittävän avun turvin.