maanantai 17. tammikuuta 2011

Hyväosaisten asialla

Veronmaksajain Keskusliitto osoitti taas kerran olevansa lähinnä hyväosaisten asialla Kokoomuksen tapaan, vaatiessaan kevennyksiä tuloverotukseen ja korotuksia arvonlisäveroon ja muihin kulutusveroihin. Hyvätuloisia suosivaksi tuon linjauksen tekee se, että pienituloisilla kaikki rahat menevät välttämättömään kulutukseen ja siten köyhät maksavat tuloistaan suhteessa enemmän veroa suurituloisiin verrattuna. Välilliset verot ovat epäoikeudenmukaisia. Tuota hyvätuloisia suosivaa linjaa porvarihallitus on toteuttanut ja se näkyy selkeästi tulonjaon vääristymisenä ja köyhyyden kasvuna. Jos haluttaisiin tuloeroja kaventaa, niin pitäisi tehdä juuri päinvastoin. Kulutuksen verottamisesta tulisi siirtyä takaisin kohti tulojen verottamista. Se lisäisi tasa-arvoa.

Positiivista Veronmaksajain Keskusliiton kannanotossa on vaatimus pääomatulojen verotuksen kiristämisestä kahdella prosenttiyksiköllä. Se on oikeansuuntainen esitys, mutta riittämätön. Perustellumpaa olisi kohdella verotuksessa pääomatuloja ja palkkatuloja samalla tavoin, progressiivisesti. Ne maksakoot enemmän veroja kenellä on enemmän tuloja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Veronmaksajien Keskusliitto mielletään helposti KAIKKIEN veronmaksajien etujärjestöksi, sillä melkein kaikkihan me olemme veronmaksajia.

Todellisuudessa liitossa lienee yksityisjäseniä vajaa 190000 ja yritysjäseniä noin 40000. Siis suhteellisen pienen "eliitin" etujärjestö.

Kuitenkin julkisuutta liiton toimitusjohtaja, kokoomustaustainen Teemu Lehtinen, on saanut mielin määrin. Tämä oikeistolainen Lehtinen latelee julkisuudessa veronmaksajien nimissä tarvetta sellaiseen veropolitiikkaan, jollaisesta jopa kokoomuksessa ei tohdita ääneen sanoa. Lisäksi hän ottaa osaa "asiantuntijana" kaiken maailman (sata) komiteoihin kokoomuskantoja tukien muka poliittisesti puolueettomana veronmaksajien edustajana.

Siinä "meillä veronmaksajilla" oikeudenmukaisen verotuksen puolestapuhuja!

Lehtisen (lue:kokoomuksen) eväin tuloerot kasvaisivat entisestään ja ottaisimme pitkän askeleen kohti säätyyhteiskuntaa.