keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Tätäkö tulossa?

Poliittisten puolueiden nuorisojärjestöt ovat usein varsinaisia puolueita radikaalimpia. Niin myös Kokoomuksen nuorisojärjestö. Asia käy selkeästi ilmi Kokoomusnuorten juuri julkaisemasta vaaliohjelmasta. Tuossa äärioikeistolaisessa hengentuotteessa olisi paljonkin kommentoitavaa, mutta tyydytään nyt tällä erää vain yhteen, ehkäpä merkittävimpään, asiaan. Kokoomusnuorten mielestä kaikilla julkisen sektorin osa-alueilla tulee aloittaa 20-40 prosentin leikkaus- ja säästötoimenpiteet Iso-Britannian tapaan. Melkoisen raju vaatimus. Onkohan Kokoomusnuorissa oikeasti mietitty tuollaisten leikkausten seurauksia, vai onko ajattelu ulkoistettu taskulaskimelle?
Tuollaisen vaatimuksen toteutuminen tarkoittaisi aikamoista katastrofia kansalaisten välttämättömille palveluille. Hyvinvointivaltiosta ei voitaisi enää parhaalla tahdollakaan puhua. Kokoomusnuoret haluavat siis 20-40 % vähemmän hoitoa sairaille ja vanhuksille, 20-40 % vähemmän opetusta koululaisille, 20-40 % vähemmän teiden kunnossapitoa, 20-40 % vähemmän katuvaloja jne. Juuri tuota heidän vaatimansa säästökuuri tarkoittaisi.
Minä en tuollaista halua, enkä usko suomalaisten enemmistön haluavan. Onneksi meidän ei ole pakko tehdä tuollaisia päätöksiä. Vaihtoehtoja on. Vasemmistoliitolla on toimiva ja realistinen ohjelma, jolla valtiontaloutta tasapainotetaan ja samalla turvataan kansalaisten palvelut.

Ei kommentteja: