maanantai 23. tammikuuta 2012

Eka kierros takana

Pressanvaalin ensimmäinen kierros on nyt käyty. Tulos ei ainakaan minulle ollut järin yllättävä, vaikkakaan ei toivottava. Haaviston sijaan olisin halunnut toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan Väyrysen. Tulee olemaan vaikea päättää mitä teen toisella kierroksella koska en näe suurtakaan eroa Pekan ja Salen välillä. Plussana Haavistolle on humaanimpi ajatusmaailma, mutta muutoin molemmat ovat oikeistolaisia, eu-kritiikittömiä ja enemmän tai vähemmän natosalarakkaita. Joudunko siis jäämään kotiin ensimmäistä kertaa elämässäni?
Arhinmäen tulokseen voin olla tyytyväinen. Pressanvaali on pitkälti henkilövaali ja ihmisillä on taipumus äänestää omia ajatuksiaan parhaiten vastaavan sijasta sellaista ehdokasta joka todennäköisemmin pääsee toiselle kierrokselle. Tuosta vaalin erityisestä luonteesta huolimatta Arhinmäki teki hyvän työn.
Demareilla sen sijaan on vakava peiliin katsomisen paikka tuollaisen tuloksen jälkeen. Aika mielenkiintoista on, että Tampereella ja monella muullakin paikkakunnalla Arhinmäki oli Lipposta suositumpi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni kyllä hieman yllätti Haaviston hyvä menestys. Mielyttävä olemus, hyvä esiintyminen ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa toivat kaiketi varsinkin nuorten ääniä.

Väyrynen teki valtavan vaalityön jalkautumalla ja kiertämällä ympäri Suomea. Mutta kun valtamedia, Hesari ja Aamulehti etunenässä, haluaa jotakuta painaa, niin siinä on pätevin ja kokeneinkin ehdokas voimaton.

Eliitti laski, että Haavisto on Niinistölle helpompi vastus kuin Väyrynen ja näinhän se näyttäisi olevan. Mutta ei kannata kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Nyt sitten alkaa Haaviston "heikkouksien" kaivelu ja mustamaalaaminen mediassa. Itse asiassa se jo alkoikin tämän päivän Aamulehdessä, tietenkin.

Kokoomuksen ja elinkeinoelämän märkä päiväuni on saada Niinistö presidentiksi. Sen toteutuminen tietää Kokoomukselle värisuoraa ja EU:n liittovaltioituminen ja natotus voivat häiriöttä jatkua.

Olen kanssasi samaa mieltä Haaviston arvoista. Mutta aion silti äänestää Haavistoa, sillä hän on näistä kahdesta porvarista ehdottomasti parempi, varsinkaan kun en pode homofobiaa.

Haavisto on nuorekas, moderni, humaani ja liberaali porvari, kun taas Niinistö on eläkeikään tulossa oleva kypäräkokoomuslainen konservatiivi ja luonteeltaan äkkipikainen äksyilijä ja mököttäjä.

Kannattaa siis ehdottomasti mennä antamaan äänensä kahdesta porvarista sille fiksummalle. Ennen sitä Haavistoa pressana katselee kuin Niinistöä. Ja uskon, että vasemmistolaistenkin kanssakäyminen Haaviston kanssa olisi paljon helpompaa ja sujuvampaa.

Arhinmäki vastasi kyllä odotuksia ja oli vaalitenteissäkin mainio. Hän nosti oleellisia ja tärkeitä asioita esille niin tenteissä kuin kirjoituksillaan. Toivottavasti ministerisosialismi ei jälleen kerran mittätöi esille nostettuja teemoja.

Demareilla homma meni täysin kuralle, eikä vähiten aivan pieleen menneen edokasvalinnan johdosta. Mutta, mutta ...

Kyllä vasemmiston kokonaiskannatus oli kuitenkin niin surkea, että jo olisi aika miettiä kenen vastuuta hallituksessa oikein kannetaan. Pelkät kauniit puheet vaalien alla realisoituvat jälleen viimeistään syksyllä kunnallisvaaleissa. Ja jälleen ihmetellään kun ei kansa ymmärrä. Viimeistään maaliskuun kehysriihessä olisi jo tekojen aika!

Mutta ennen kunnalisvaaleja käydään äänestämässä Haaviston Pekkaa presidentiksi, eikö?