Kaupunginvaltuusto hyväksyi eilisessä lähes kuusi tuntia kestäneessä kokouksessaan hallituksen budjettiesityksen muuttumattomana. Äänestyksiä toki oli useitakin, mutta muutoksia ei tullut.
Aika perinteiseen tapaan kokous siis sujui.
Vasemmistoliitto esitti vanhuspoliittisen ohjelman tarkistamista, 6000 euron lisäystä avustusmäärärahoihin käytettäväksi Toivon-talon toimintaan, 80 000 euron lisäystä nuorisotyöttömyyden lieventämiseen, kotihoidon kahden uuden varahenkilön palkkauksen aikaistamista, 60 000 euron lisäystä kotihoidon henkilöstömenoihin, laitospalveluiden henkilöstömenoihin 100 000 euron lisäystä, Sointulan koulun ja päiväkodin remontoinnin tai uudelleen rakentamisen suunnitteluun 50 000 euroa ja konsernitavoitteisiin Valkeakosken Asunnot Oy:n lainojen takaisinmaksun nopeuttamista 150 000 eurolla 300 000 euron sijasta. Ehdotuksemme saivat niukalti kannatusta, Vasemmistoliiton ryhmän lisäksi vain muutamilta muilta valtuutetuilta. Vastustimme sosiaali- ja terveystoimen kehittämisasiantuntijan palkkaamista. Kristillisdemokraattien ehdotus Valkeakoski-lisän käyttöönotosta ei saanut taholtamme kannatusta, kuten ei muiltakaan ryhmiltä. Kannatimme Alangon ehdotusta Tavasea koskevan lauseen poistamisesta.
Vaikka äänestykset hävisimmekin, niin olemme ainakin yrittäneet. Jatketaan työtä ja kun voimamme kasvaa, niin tuloksetkin paranevat. Muuta vaihtoehtoa ei ole.
2 kommenttia:
Valkeakoski-lisän käyttöönotto vastustusta en edelleenkään ymmärrä. Minusta ainakaan Petra Pikkasen sekä monen muun valtuutetun perustelut toimeentulotuen pienenemiseen "köyhille", niinkuin hän lehtitiedon mukaan kertoi,ei riitä perusteluksi asian hylkäämiselle. Ihmettelenkin, miksi yksikään ns. työväenpuolueista ei halua tukea työssä käyvien vanhempien ajatusta hoitaa lapsensa kolmivuotiaaksi kotona! Tämä kun kuitenkin on monissa tutkimuksissa todettu lapsille olevan erittäin hyvä asia tulevaisuutta ajatellen!
t LeilaJ
Kukaan ei kielläkään, etteikö lasten hoitaminen kotona ole hyvä asia ja etteikö sitä haluttaisi tukea. Asia on kuitenkin niin, kuten Pikkanenkin asian esitti, että maksamalla kuntalisää heikennetään ja eriarvoistetaan kaikkein pienituloisimpia perheitä. Kuntalisä katsotaan tuloksi, joka vähentää perheen saamaa toimeentulotukea vastaavalla summalla. Kuntalisä ei siis millään tavalla hyödytä pienituloisia perheitä. Monissa kunnissa on myös lopetettu kuntalisän maksaminen, kun on todettu ettei se juurikaan ole lisännyt lasten hoitamista kotona. Tässä lyhyesti perusteluja omaan (ja Vasemmiston) kantaan asiassa.
Lähetä kommentti