tiistai 22. helmikuuta 2011

Sitä saa mitä tilaa

Juuri julkaistussa konsulttiselvityksessä esitetään Kaivannon psykiatrisen sairaalan pikaista lopettamista. Konsulttien ehdotus ei tullut mitenkään yllätyksenä, onhan Kaivannon sairaalaa haluttu lopettaa jo pidemmän aikaa. Konsulttiselvitys, vaikka virheellisenäkin, on siihen tarkoitukseen kätevä työväline. Näyttää nätimmältä ja uskottavammalta kun joku ulkopuolinen ”asiantuntijataho” tekee likaisen työn raportin tilaajan puolesta. Usein myös kuulee väitettävän, että konsulttien selvityksissä on ensin päätetty lopputulos ja sen jälkeen mietitty halutuille päätelmille perustelut. Laulussakin sanotaan: Sitä saa mitä tilaa.

Valkeakosken Sanomien toimittaja Heli Mustonen kiinnitti huomiota toisena selvityksen tekijänä olleen A-Insinöörit Oy:n sairaanhoitopiiriltä saamiin urakoihin Taysista. Sanoisinpa tuota vähintäänkin mielenkiintoiseksi yksityiskohdaksi.

Kaivannon sairaala on säilytettävä. Se on taloudellisesti järkevin ratkaisu ja ennen kaikkea potilaiden hoidon kannalta välttämätön.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Liekö siellä sairaanhoitopiirin johtoelimissä ketään vasemmistoliittolaista, joka ajaisi valkeakoskelaisten asiaa. Tuntuu vaan joskus siltä, että Kottara on ainut siinä asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä Kottarakaan koskilaisten asiaa aja vaan omaansa.

Missä on Kottaran kommentit ja analyysi konsulttien "laskelmien" tuloksiin?

Kottara ainoana valkeakoskelaisena sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenenä voisi tulla esiin ja kertoa perustellun mielipiteensä Kaivannon sairaalan jatkosta.

Mitään tavanomaista älämölöä ei kaivata vaan perusteltua analyysiä konsulttityöstä, joka ei taida kestää kriittistä tarkastelua pohjautuessaan pääosin ideologisiin valintoihin.
Lienee kuitenkin turha toivo Kottaran osalta.

Nyt pitäisi ainakin vasemmistopoliitikkojen herätä ja nostaa asia julkiseen keskusteluun, sillä ei Heli Mustonen yksin sairaalan kaavailtua lopettamispäätösta pysty pyörtämään.