maanantai 11. helmikuuta 2008

Uudistuvat demarit?

Demareitten pääjohtaja Eero Heinäluoma otti sitten lopputilin. Jo aiemmin ilmoitti puoluesihteeri eroavansa. Uusia kasvoja on siis demareiden johtoon tulossa ja siitä riittänee mediassa pähkäiltävää. Mutta muuttuuko mikään muu, vai jatkuuko sama porvareita myötäilevä linja uusin kasvoin? Jääkö "uudistuminen" vain mediatempuksi?
Julkisuuttahan sdp toki saa puheenjohtajapelin myötä ja siten mahdollisesti hetkellistä gallupkannatuksen nousua. Pidempiaikaiseen kannatuksen kasvuun en demareitten nykylinjalla usko, siihen tarvitaan muutakin. Vähemmän ylimielisyyttä, enemmän uskottavuutta ja kykyä kuunnella tavallista ihmistä. Epäilen sen olevan perin vaikeaa valta- ja valtionhoitajapuolueen roolin sisäistäneelle porukalle. Ainahan on olemassa helppo vaihtoehto siirtyä Vasemmistoliittoon..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Arviosi demareiden rappiotilasta on varsin oikea. Puoluetta, joka kymmenien vuosien kuluessa on jähmettynyt paikalleen, on vaikea nyt yhtäkiä virittää uuteen uskoon. Ei se blondienergialla tapahdu. Puolueen kannatuksen lasku edelleen jatkuu. Kanattajia voi siirtyä jopa kokoomukseen.
Eero V