keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Vaalikuumetta Kemianliitossa

Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu (sdp) moitti Kemianliiton demarivaltuustovaalihdokkaiden tilaisuudessa Tallinnassa kilpailevan ryhmittymän ehdokkaiden edesottamuksia ja mielipiteitä.
Vallittu syytti vas. ja sitoutumattomien vaaliliittoa ”häikäilemättömästä ja lyhytnäköisestä puoluepolitikoinnista” konkretisoiden väitteensä siihen, että vas-ryhmä muka toimii TEAM-hankkeen kaatamiseksi. TEAM-hanke tarkoittaa useiden liittojen, mm. Kemia-, Metalli-, Puu- ja Sähköliiton yhdistämistä. Tätä ylätason puuhastelua eivät kaikki suinkaan purematta niele, liitosta ja puoluekannasta riippumatta.
Vallittua nyt näyttää närästävän, että kaikki eivät taputakaan käsiään moiselle touhulle ja siksi hän muuntaakin asian poliittiseksi. Politikointi on toki helppoa nyt, kun sekä Kemianliitossa, että Metalliliitossa käydään vaalit.
Normaalissa kiimassa ja vaalikiimassa järjellä ja faktoilla ei ole järin suurta roolia.
Ei liene Vallitulle tullut mieleen, että voisi vaikka jäsenistöä kuunnella, kuten Kemianliiton vasemmistoryhmä tekee.
Vallittu myös uhkailee toisinajattelijoita:
”on syytä selvittää, onko yhdessä tehdyillä liittovaltuuston ja hallituksen päätöksillä mitään merkitystä ja jos ei ole, niin osaan nimetä melkoisen joukon tehtyjä päätöksiä, joita voidaan lakata enemmistöryhmän toimesta noudattamasta.”
Eli, olkaa kiltisti, tai tulee piiskaa.
Onneksi on vaalit.

Ei kommentteja: