keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Antisadetanssi

Tänään ei sada. Siihen on kaksi varmaa konstia.
Ensimmäinen on se, etten pue päälleni ulkotyövaatteita ja toinen se, etten ripusta pyykkiä ulos narulle kuivumaan.
Eilen kun sain pihavaatteet päälleni ja pyykit olivat ulkona kuivumassa, alkoi armoton ukonilma ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Arvaa ottiko pattiin..
Tänään olen viisaampi.
Lokatorvi, tuo armas paikallislehtemme, demareiden ja sitoutumattomien äänitorvi, kertoi tänään etusivullaan tuttua Tavase-liturgiaa hankkeen autuaallisuudesta. Lehti toki kirjoittaa mitä haluaa ja se on lehden ongelma, mutta toivon ettei lehti isommalti kehua retostelisi tasapuolisuudella.
Aika mielenkiintoinen oli lehden mielipidepalstalla veteraanikokkaripoliitikko Pekka Lehmusvirran kirjoitus, jossa hän toivoi linnarauhaa Valkeakoskelle.
Siihen mielipiteeseen voi yhtyä.
Politikointi kaupungissamme on hetkittäin mennyt henkilökohtaisuuksien asteelle, eikä se ole sivistyneinä kansan edustajina itseään pitäviltä henkilöiltä kovin arvostettavaa käytöstä.
Asioista voidaan olla, ja ollaankin, eri mieltä ja niistä kiistellään väliin kiivaastikin värikkäin sanakääntein. Se on normaalia yhteisten asioiden hoitoon kuuluvaa toimintaa eikä siinä ole moittimisen aihetta, kunhan pysytään asiassa.
Keväällä ehdotin jonkinlaisen pitävän sopimuksen solmimista eri ryhmien välille paikkojen jaon periaatteista. Asia on edelleen ajankohtainen, mikäli emme halua neljän vuoden takaisen valinta- ja sopimus-shown kaikkine kuvioineen taas toistuvan?
Minä en sellaista kaipaa, mutta makuja on toki monenlaisia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä se on että tulee vettä. Ja tähän aikaan vuodesta. Ei lähde peruna ja porkkana itämään jos kosteutta ei ole. Monivuotisena pyykkivastaavana meidän perheessä voisin antaa sinulle neuvon: haistele ilmaa ennen kuin laitat pyykkikoneen pyörimään ja viet pyykkisi pihalle kuivumaan. Tulee tunkkasen hajuisia vaatteita jos ehtivät kastua ja kuivua vuoronperään. Kyllä se siittä, ajan kanssa opetellessa oppii!