sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Keskustapuolue

Demareiden uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen määritteli tv-uutisten mukaan puolueensa linjan poliittiseen keskustaan. Asioita seuraavat ovat kyllä havainneet jo aikoja sitten Sdp:n luisumisen oikealle. Vasemmistolaisuus on demareilla näkynyt vappupuheissa, mutta käytännön politiikka on ollut aivan muuta, periaatteetonta valtaan takertumista.
Sdp:n porvarillinen linja ei siis sinällään olekaan mikään uutinen.
Sen sijaan se on uutinen, että asia nyt sanottiin ääneen.
Hyvä, että asia vihdoin rehellisesti sanottiin. Nyt voi seuraavissa vaaleissa joku demariehdokas hyvällä omallatunnolla ottaa sloganikseen ”rehellinen demari”.
Demaripuolue on nyt kovasti uudistumassa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Tietänevätkö sitä itsekään. Veikkaisin kuitenkin puheiden jäävän puheiksi kuten ennenkin ”pari piirua ihmisen suuntaan”-tyyliin.
Pelkkä johtohahmojen vaihto ei myöskään muuta mitään miksikään, vaikka mielikuvilla ja ulkonäöllä merkitystä onkin. Teot ja käytännön politiikka ovat uskottavuuden kannalta ratkaisevampia.
Sdp:n muututtua keskustapuolueeksi, on täällä vasemmalla entistä enemmän tilaa ja tilausta oikealle työväenpuolueelle, aidon vaihtoehdon tarjoavalle Vasemmistoliitolle. Oikeasti vasemmistolaiset tervetuloa meille ja muut Pekkarisen ja Vanhasen seuraksi keskustaan.

Ei kommentteja: