tiistai 17. kesäkuuta 2008

Osavastuuvapaus

Eilinen valtuuston kokous venähtikin pitkäksi, noin nelituntiseksi.
Valtuutetuilla tuntui olevan paljon asiaa, eikä se johtunut pelkästään lähestyvistä kuntavaaleista, vaan ennemminkin käsiteltävien asioiden kiinnostavuudesta.
Ns. Valkeakoski-lisä jakoi odotetusti mielipiteitä, mutta äänestämään siitä ei päästy, vaan valtuusto yksimielisesti halusi kokonaisvaltaisen selvityksen lastenhoidosta.
Hyvä niin. Tieto on aina paikallaan, ettei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä.
Liki puolet kokousajasta vierähti viime vuoden tilinpäätöksen käsittelyssä ja vastuuvapauden myöntämiskeskustelussa kaikkine jääviyspohdintoineen.
Hetkittäin meno oli aika sekavan oloista ja saattoikin olla parempi, ettei kokousta televisioitu, kansalaisten kunnioitus valtuustoa kohtaan kun ei ennestäänkään liian korkealla ole.
Lopputulos oli mielenkiintoinen. Valtuusto ei myöntänyt hallitukselle vastuuvapautta Kotikulmakaupan osalta. En muista tuollaista tapahtuneen aivan hetkeen aikaan, ainakaan Valkeakoskella. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä seuraa.
Aloitteitakin oli taas tehty useita, Vasemmistoliittokin yhden ja yhden kyselyn kaupunginhallitukselle. Aloitteessamme esitimme omaishoidon tukea toimivammaksi.
Kyselymme koski pitkäaikaissairaan laitoshoitopotilaan maksuja.
Sellainen tapaus tällä kertaa. Nyt muihin puuhiin pihalle kun ei näytä satavankaan, vielä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä päätös valkeakoski-lisän suhteen. Jospa vaikka vas.valtuustoryhmän ajatus muuttuisi suosiolliseenpaan suuntaan asian suhteen kun sitä pähkäillään rauhassa. Onhan siinä pieni ristiriita vastustaa mahdollisia päivähoidon maksun korotuksia, mitkä mielestäni kohdistuisi enemmän isotuloisiin kuin keskituloisiin kenelle valkeakoski-lisä olisi edes pieni helpotus jokapäiväiseen elämiseen.Nämä eivät ole toimeentulo asiakkaita.Päivähoitp paikkoja ei riitä kaikille, tämä mahdollistaisi valinnan kotihoidon tai kunnallisen hoidon välillä.Kyllä pienituloisetkin tästä kuitenkin pienen siivun hyötyisivät. Aurinkoisin terveisin Lapista.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tässä kovin monta vuotta ole, kun tarkastustoimen puolelta esitettin tili- ja vastuuvapauden eväämistä sivistystoimen ja sen teatteritoimen osalta. Mutta kuinkas ollakkaan, valtuusto siitä huolimatta antoi vastuuvapauden ja kaikki epäselvyydet tuli haudatuksi ikuiseksi ajoiksi maton alle.
Mitä nyt sitten tapahtuu ns. Kotikulma-asiassa. Tarkastuslautakunta joutunee valmistelemaan asian uudestaan elokuun valtuustolle ja tullenee tekemään esityksen jatkotoimista. Mitä valkeakoski-lisään tulee, kannatan sitä lämpimästi.
koti.mbnet.fi/eerovee