torstai 2. huhtikuuta 2009

Elämä kallistuu

Sinivihreä hallituksemme aikoo nostaa sähköveroa kotitalouksilta 0,88 sentistä per kilowattitunti 1,7 senttiin. Sehän on noin viidenkymmenen prosentin korotus. Asuminen aiotaan tehdä kalliimmaksi myös nostamalla kiinteistöveroa. On selvää, että kaikki kunnat käyttävät tarjottua korotusmahdollisuutta hyväkseen. Kiinteistöveron alaraja on nyt 0,22 % ja se aiotaan nostaa 0.32 %:in. Valkeakoskella kiinteistövero on nyt 0,25 % ja on selvää, että kaupunkimme nostaa veron ainakin tuonne alarajaan.
Kaikki tarvitsevat sähköä enemmän tai vähemmän. Muuten ei tule toimeen. Eivät varsinkaan ne, jotka asuvat sähkölämmitteisessä talossa. En pidä itseäni ja muita tavallisia kansalaisia minään ympäristörikollisina. Vaikka en mielestäni tuhlaakaan, niin sähkölasku on silti aika iso. Lisää maksettavaa siis tulee sähköveron korotuksen muodossa ja sitten vielä kiinteistöveron nostolla. Ei tunnu reilulta tuollainen rahastaminen jokaiselle välttämättömillä asioilla. Asua pitää ja sähköä kuluu oli tuloja paljon tai vähän.
Hallitus haluaa ihmisten kuluttavan laman torjumiseksi, mutta samalla leikkaa ostovoimaa, jolla voisi kuluttaa ja torjua lamaa. Varsinaisia talousihmisiä nuo armaat ministerimme.

Ei kommentteja: