lauantai 4. huhtikuuta 2009

Kokoomusnuoret köyhien kimpussa

Kokoomuksen Nuorten Liitto tässä taannoin vaati valtion menojen tuntuvaa supistamista sosiaalietuuksia ja julkisia palveluja karsimalla. Niihin ei heidän mukaansa ole varaa.
Kokoomusnuorilta on tainnut unohtua se seikka, että myös nuoret tarvitsevat julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia. Aika moni nuori perhe ei pärjää ilman asumistukea, opintotukea, vanhempainrahaa, työttömyysturvaa tai muuta vastaavaa. Terveyspalvelut ja neuvolat ovat varmasti tärkeitä nuorille perheille. Noista Kokoomusnuoret siis haluavat leikata, vaikka se on nuorten enemmistön etujen vastaista. Kokkarinuoret eivät taida ollakaan nuorten asialla.
Ehkä jossain Helsingin Kultahammasrannikolla asustelevat uraputkijupit eivät noita yhteiskunnan palveluita koe tärkeiksi, mutta monet muut niitä tarvitsevat. Monille ”taviksille” noista porvareiden kammoamista asioista säästäminen ja leikkaaminen tarkoittaa lisääntyvää köyhyyttä ja palveluiden ulkopuolelle jäämistä. Jos Kokoomusnuorissa avattaisiin silmät, niin siellä saatettaisiin havaita, että kaikilla ei ole rahaa. Elämä on kallista, eikä aina auta sanat ”pappa betalar”.
On pelottavaa ajatella, millaiseksi yhteiskuntamme muodostuisi Kokoomusnuorten johdolla. Jokainen saisi pärjätä omillaan, ja jos ei pärjää niin oma vika. Köyhyys lisääntyisi todella rajusti, kerjäläisiä olisi kaduilla muualtakin kuin Romaniasta tulleita, ihan aitoja suomalaisiakin. Opiskeluun olisi varaa vain hyvätuloisilla. Yövartijayhteiskunta olisi todellisuutta.
Kokoomusnuoret ilmoittavat, että "Suomella ei ole enää varaa lähimainkaan nykyisen kaltaisiin sosiaalietuuksiin". Minun mielestäni Suomella ei ole varaa heikentää sosiaalietuuksia, mikäli emme halua maastamme sadan vuoden takaisen kaltaista yhteiskuntaa, jossa herra oli herra ja köyhä ei mitään. Silloin tarvitsemme myös poliiseja ja yövartijoita lisää ja tietysti Natoa. Kokoomusnuorten kannattaisikin muuttaa nimensä Ikääntyvien Köppelsien Liitoksi (IKL). Ei ehkä olisi kannattanut uhrata isommalti ajatuksia noiden pikku-Toivojen lausumille, mutta nuo Kokoomusnuoret ovat tulevia Kokoomuspäättäjiä, ja ehkä myös päättäjiä maamme hallituksessa. Paska juttu, mutta sitä saa mitä tilaa.

Ei kommentteja: