keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Kuka saa ääneni?

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa tänään, enkä vieläkään tiedä ketä äänestäisin. Puolueen toki tiedän ja sehän on luonnollisestikin Vasemmistoliitto. Hyviä vaihtoehtoja Vasemmistoliiton listalla olisi tarjolla useitakin. Anna Mikkola, Jussi Saramo, Minna Sirnö, Kyösti Suokas ja Pentti Tiusanen ovat suosikkilistani kärjessä. Anna Mikkola viehättää siksi, että hänellä on runsaasti kokemusta ja tietoa europarlamentista toimittuaan pitkään Esko Seppäsen avustajana. Ja sokerina pohjalla, hän lienee pitkälti samoilla linjoilla Esko Seppäsen kanssa. Jussi Saramo on nuori mies, jonka esiintyminen on vakuuttavaa. Hänestä kuulemme vielä. Olisi hienoa, jos täältä Pirkanmaalta valittaisiin meppi ja siksi Minna Sirnö on suosikkilistallani. Kyösti Suokas on kokenut ay-mies ja melkoinen asiantuntija työelämään liittyvissä kysymyksissä. Pentti Tiusanen puolestaan tuntee ympäristöasiat kuin omat taskunsa ja nehän ovat EU:ssa tärkeitä (siis ei ne taskut, vaan ympäristöasiat). Toisaalta Penttiä ei juuri tuosta syystä auttaisi päästää pois Suomesta. Valinta on vaikea, mutta onneksi on vielä aikaa miettiä. Lämpimästi suosittelen noita nimiä muidenkin valinnoiksi ja hatuiksi vielä totean, että kyllä ne muutkin vasuriehdokkaat ihan hyviä ja osaavia ovat. Itse asiassa ei sillä niin hirveän suurta väliä ole ketä äänestää, kunhan se on vasuri.

1 kommentti:

Timo Mäkitalo kirjoitti...

Hienoa pähkäilyä, mutta onko oikeastaan muita varteenotettavia ehdokkaita kuin Hanna Mikkola.
Esko Seppäsen avustajana hän oppi tuntemaan EU-kiemurat etenkin mitä niiden kiemuroiden takana piilee. Eskolta sai myös ajankohtaista kriittistä tietoa lehden muodossa
(Uuusi Vasemmisto). Olen varma että Hanna jatkaa samalla arvostelevalla linjalla eli kertoo meille miten isänmaalliset tahot kokoomus etunenässä taas kerran kauppaavat Suomea jonnekkin Euroopan Yhdysvaltoihin.

En väitä etteivätkö muut mainitsemasi ehdokkaat kykenisi tehtävään, mutta katson että he ovat erittäin tarpeellisia kotoSuomen politiikassa.