perjantai 14. toukokuuta 2010

Halpaa

Ostakaa vaan Lidlistä, se on halpaa kun on halvalla teetetty. Siten autat ihmisten hyväksikäyttöä ja orjuuttamista. Ostakaa Lidlistä. Saat varmasti hyvän omantunnon, jos olet sen jo myynyt. Halpakauppaketju Lidl joutui nöyrtymään kiistassa Saksan kuluttajaviranomaisten kanssa ja joutui vetämään pois vaatemainoksensa, joista Hampurin kuluttajavirasto oli tehnyt kantelun tuomioistuimelle. Lidl oli mainostanut tekstiileitään reiluina, vaikka viranomaisselvitysten mukaan ne olikin tuotettu epämääräisissä hikipajoissa Bangladeshissa. Työntekijöiden työajat olivat liian pitkiä, järjestäytyminen estetty ja naisia syrjitty. Palkkoja oli lisäksi jätetty maksamatta rangaistukseksi esim. järjestäytymisestä ammattiliittoon.
Vaikka ruoka ja kaikki muu onkin Suomessa kohtuuttoman kallista, niin kannattaa silti harkita mistä mitäkin ostaa. Minä ostan enimmäkseen muualta kuin Lidlistä. Halvalla saa huonon omantunnon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mulla ainakaan ole yhtää huono omatunto, kun käyn Lidlissä ostamassa suomalaisia tuotteita halvemmalla kuin suomalaisista ketjukaupoista. Ruokaa käyn ostamassa, mutta muuhun rojuun en siellä koske. Etenkään kun se näemmä tulee epämääräisistä hikipajoista.