torstai 20. toukokuuta 2010

Porissa

Kaupunginvaltuusto kävi Porissa pitämässä seminaarin jonka aiheena oli ensi vuoden talousarviokehys. Matkaan lähdimme eilen ja pois tulimme tänään iltapäivällä. Vaikka mitään valmista talousarviokehystä eivät valtuutetut saaneetkaan aikaan, niin ei reissua silti voi pitää aivan turhana veronmaksajien rahojen tuhlauksena. Maksoihan tuo matka toki varmaan melkoisesti, mutta ei se ollut mikään huvimatka, vaan siellä paneuduttiin asiaan aika tiiviisti.
Yllättäen näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan poliittisilla ryhmillä yhteinen näkemys kunnallisveroprosentin nostotarpeesta. Jopa Kokoomus on tähän valmis. Kokoomuksen mielestä riittäisi 0,25 % ja muiden mielestä 0,5 % olisi oikea luku. Kokoomuksessakin siis vihdoin ymmärretään, että rahaa on jostain saatava pakollisiin menoihin ja kuntalaisten palveluiden turvaamiseen. Säästämällä ja leikkaamalla jatkaminen käy lopulta kalliiksi.
Yhteinen näkemys oli myös siitä, että panostuksia tulee lisätä sosiaali- ja terveystoimeen, päivähoitoon, kouluille ja työllisyyteen. Nuo ovat myös niitä kohteita joihin me vasurit haluamme lisärahaa. Tarvittavista summista oli hivenen erimielisyyttä. Homma jäi kesken, koska valtuutetuilla ei ollut tällä hetkellä tietoa tarpeeksi, ryhmät eivät olleet voineet pohtia asiaa kunnolla etukäteen ja etenkin investointien osalta käsittely jäi tiedon puutteen vuoksi olemattomaksi. Raamin synnytys jatkuu alkukesän mittaan.

Ei kommentteja: