keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Shoppailua

Ei ole mikään uusi asia, että työnantajat yrittävät innolla shoppailla edullisempia työehtosopimuksia. Sellaista on tapahtunut ennenkin ja tapahtunee vastakin mikäli tuolle ale-huumalle ei aseteta esteitä. Tällä kertaa hullut päivät jatkuvat Tamfeltilla. Tamfelt siirtyi Metso Oyj:n omistukseen viime syksynä. Metso on asettanut tavoitteeksi, että Tamfeltilla on määrä siirtyä noudattamaan teknologiateollisuuden työehtosopimusta, joka johtaisi palkka- ja muiden etujen heikkenemiseen sopimusvaihdoksen myötä. Metso on myös ilmoittanut, että Tamfeltin luottamusmiesjärjestelmä puretaan. Tuollaista toimenpidettä voidaan jo pitää järjestäytymisoikeuden rajoittamisena. Myös ammattiliitto TEAMin jäsenmaksujen perimisen Metso on ilmoittanut lopettavansa kesäkuun alusta alkaen.
Melkoisen törkeää käytöstä firmalta jonka ilmoittamat toimintaperiaatteet näyttävät niin kovin kauniilta. Teoria ja käytäntö ovat eri asioita. Toivottavasti Tamfeltin väki pitää pintansa eikä suostu työnantajan sanelupolitiikkaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hoitopuolella työnantajat on shoppailleet jo pitkään. Nyt kun Tehy päätti lopettaa ylitöitten ja pitkien vuorojen tekemisen, lakkautetaan osastoja monissa yksiköissä! Tämä ylityökielto on voimassa mm. Tampereella ja Oulussa. Tätä riistopolitiikkaa on harrastettu vuosia, ja tehdään edelleen Koskissakin joka päivä. Kukaan tähän ei puutu, kaikki vähemmin itse hoitajat!
Niin kauan kuin työntekijät on valmiita näihin ^joustoihin^, työntekijöitä ei oteta lisää, eikä niiden palkkausten tarkistuksiin ole mitään syytä kun pieni porukka joustolla tekee samalla palkalla kahden ihmisen työt. Kyllä hoitajat saa tehdä töitä muilla aloilla, ja maailmalla, pitkään, tällä systeemillä!
t Leila