maanantai 31. toukokuuta 2010

Terroria

Aikanaan natsit pyrkivät näännyttämään Varsovan juutalaisgheton nälkään. Nyt samaan pyrkii Israel Gazan palestiinalaisalueen suhteen. Ei liene tippaakaan yliammuttuja ilmaisuja nimittää Israelin toimia terrorismiksi, natsismiksi, rotusorroksi tai kansanmurhaksi. Tuollaisia toimia ei pitäisi enää fanaattisimmankaan Israel-ihannoijan hyväksyä. Israel toki saa puolustaa itseään, mutta ei se saa tarkoittaa koko kansan näännyttämistä nälkään ja lääkkeiden puutteeseen, kuten natsit tekivät.
Kansainvälinen avustussaattue joutui Israelin terrori-iskun kohteeksi kansainvälisillä vesillä. Avustussaattueen lastina oli 10 000 tonnia humanitaarista apua saarretun Gazan asukkaille. Tavaran joukossa oli lääkkeitä, rakennustarvikkeita, pyörätuoleja ja juomaveden puhdistustarvikkeita.
Saattueen mukana oli mm. vuonna 1976 Nobelin rauhanpalkinnon saanut Pohjois-Irlantilainen Mairead Corrigan Maguire, eurooppalaisia kansanedustajia sekä yksi iäkäs natsien keskitysleireiltä hengissä selvinnyt. Ei siis mitään ”terroristeja”.
Israel on syyllistynyt monta kertaa aiemminkin sotarikoksiin miehittämillään alueilla ja niiden läheisyydessä. Maanantaina aamuyöllä tehty isku Gazaan pyrkinyttä avustussaattuetta vastaan oli jälleen yksi iljettävä rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. Tällä kertaa sen tekee poikkeukselliseksi se, että se tapahtui kansainvälisillä vesillä, joilla liikkumista ei ole kenelläkään oikeutta rajoittaa.
Hyökkäys laivasaattuetta vastaan kansainvälisillä vesillä on samanlaista merirosvousta, jota vastaan Nato on lähettänyt sotilaita Somalian rannikolle. Mahtaakohan USA ja Nato pikapuoliin lähettää sotalaivoja turvaamaan merenkulkua Israelin terrorilta?
Israelin toimintaa ei voi enää sietää. Nyt olisi paikallaan kansainvälinen kauppasaarto Israelia vastaan niin kauan kunnes he oppivat kunnioittamaan kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia. Jokainen kuluttaja voi boikotoida israelilaisia tuotteita, joista Jaffa-hedelmätovat varmaan tutuimpia. Ei osteta enää Jaffoja, ne ovat verisiä.

Ei kommentteja: