maanantai 30. toukokuuta 2011

Säilytetään Kaivannon sairaala

Kaivannon sairaalan kohtalosta on väännetty kättä jo monia vuosia. Tänään saivat Kaivannon lakkauttajat erävoiton sairaanhoitopiirin hallituksen päätettyä äänestyksen jälkeen esittää syyskuussa kokoontuvalle sairaanhoitopiirin valtuustolle Kaivannon sairaalan lakkauttamista vuoden 2013 lopussa. Tuossa päätöksessä en näe mitään järkeä, koska sitä ei voi perustella hoidollisin eikä myöskään taloudellisin syin. Kyse lieneekin lähinnä joidenkin johtohenkilöiden päähänpinttymästä, ja nyt tuo vuosia kestänyt sinnikkyys näyttäisi olevan saamassa palkinnon. Kaivannon lakkauttamisen seurauksena kuntien tulee järjestää riittävä avohoito. Sellaista ei tällä hetkellä ole olemassa, eikä sitä ole ihan helpolla järjestettävissäkään. Pelkään pahoin, että seurauksena on potilaiden jääminen oman onnensa nojaan. Kaivannon sairaalan lakkauttaminen tulee myös lisäämään kaupunkimme menoja. Toivottavasti syksyllä kokoontuva valtuusto tekee viisaamman päätöksen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin läsnä kahdessa kanattajayhdistyksen informaatiotilaisuudessa ennen vaaleja niin Valkeakoskella kuin Tampereella. Molemmissa tilaisuuksissa KAIKKI kansanedustajat, kansanedustajaehdokkaat ja valtuutetut poliittisen kentän laidasta laitaan olivat yksimielisesti Kaivannon sairaalan sälyttämisen kannalla!

Näinhän sitä kutenkin vähän ounasteli käyvänkin. Puheiden ja tekojen välinen ristiriita, siis valehtelu, on politiikassa valitettavan yleistä. Eihän niitä kalliita tarkoitushakuisia tutkimuksia turhaan tuoteta.

Valitettava päätös heijastelee laajemminkin poliittista kulttuuriamme, joka ei todellakaan herätä luottamusta kansalaisissa.

Voisitko Harri kertoa, minkälaisella enemmistöllä päätös syntyi? Miten puolueiden edustajat äänestivät?

Harri Asikainen kirjoitti...

Lehtitietojen mukaan päätös syntyi äänin 7-5 yhden äänestäessä tyhjää. Sairaanhoitopiirin sivuilla ei vielä ollut pöytäkirjaa nähtävissä, joten en päässyt asiaa tarkistamaan. Sen tiedän, että Vasemmistoliiton edustaja hallituksessa (Marjatta Stenius-Kaukonen) on Kaivannon säilyttämisen kannalla.