torstai 26. toukokuuta 2011

Vaihtomielipiteellisiä

Aika moni äänestäjä taisi luottaa viime vaaleissakin vaalikoneiden tuloksiin ja niissä ehdokkaiden antamiin vastauksiin. Eilisessä Portugalin tukipakettia koskeneessa äänestyksessä 77 kansanedustajaa äänesti päinvastoin kuin olivat vaalikoneissa mielipiteensä kertoneet. Mukana eräs edustaja täältä eteläiseltä Pirkanmaaltakin. Vaalikoneet ovat mielestäni ennemmin hupia, kuin vakavasti otettava peruste valita sopiva ehdokas. Ennemmin kannattaa tarkkailla tekoja, vaikka se äänestäjältä pientä vaivannäköä vaatiikin. Vaalikoneisiin voi ehdokas vastata sopivaksi katsomallaan tavalla äänestäjiä kosiskellakseen ja siksi niihin ei kannattaisi liikoja luottaa, mutta olisi silti äänestäjiä kohtaan reilumpaa, että ehdokkaat vastaisivat rehellisesti.

Kaikki Vasemmistoliiton edustajat äänestivät vaalikoneissa kertomansa mielipiteen mukaisesti. Toivon sellaisen suoraselkäisen linjan jatkuvan vastaisuudessakin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Mukana eräs edustaja..."

Eihän tässä mitään kiertoilmaisuja tarvita. "Suoraselkäiseksi" mainostettu Koskin Kokoomuksen kellokas Pauli Kiuruhan siinä Portugali-äänestyksessä, eduskuntauransa jo heti ensimmäisessä, takkinsa käänsi!

Tovottavasti takin käännöt ei osoittaudu ominaispiirteeksi.

Mahtuihan Kiurun kunnallispoliitikon vielä lyhyelläkin uralla useampia takinkääntöjä.

Leppälän koulua Kiuru oli valtuustossa lopettamassa, vaikka hän juuri paria kuukautta aikaisemmin esiintyi Leppälän koulun taksvärkkimannekiinina VS:n sivuilla. Mitäpä sitä ei tekisi eduskuntaan pääsemiseksi.

Tavase-projektissa Kiuru on myös kääntänyt, ainakin kertaalleen, takkinsa. Ja tietenkin juuri ennen vaaleja.

Juuri siitä syystä, että puhutaan toista ja tehdään toista, kansalaiset ovat menettäneet luottamuksensa poliitikkoihin. Siitä samasta syystä myös persut ammentavat kannatuksensa.

Parhaillaan Säätytalolla punnitaan myös vasureiden sanojen ja tekojen ristiriitaa, eikä hyvältä näytä.

Anonyymi kirjoitti...

Kylla, luultavasti niin se on