torstai 25. maaliskuuta 2010

Joku sentään tekee jotain

Hyvä ahtaajat! Oli aivan oikein tämä tämänpäiväinen ulosmarssi satamista. On korkea aika jonkun sentään esittää juhlapuheita tuntuvampi vastalause työnantajien ja pääministerin halulle rajoittaa lakko-oikeutta. Ei ole myöskään mitään järkeä, kenenkään kannalta, puuhastella rikkurityövoiman värväämisen parissa äärioikeistolaisen 30-luvun tapaan. Sellaiselle menolle on pantava loppu. Ihmetyttää suuresti SAK:n vaisu rooli noissa perustavaa laatua olevissa kysymyksissä. Onko SAK niin perin juurin byrokratisoitunut, muuttunut osaksi valtion hallintokoneistoa, ja eletäänkö noissa Hakaniemen isoissa toimistoissa täysin irrallaan nykymaailmasta, ettei edes nähdä koko SAK:n olemassaoloa uhkaavaa vaaraa? Mitä virkaa on koko suurella ja mahtavalla SAK:lla, jos siltä viedään ne ainoat konstit puolustaa duunareita? Haloo, eikö pitäisi jo vihdoin herätä tähän porvarillisen Suomen todellisuuteen ja toimia oikeasti. Kohta se voi olla myöhäistä.
Turha kuvitella, että ketään jaksaa kauaa innostaa ay-liikkeen viimeksi parikymmentä vuotta sitten saamat positiiviset uudistukset. Sen jälkeenhän on ollut tarjolla vain ”torjuntavoittoja”. Aloite on ollut työnantajilla ja ay-liike on mennyt mukana ja vikissyt voimattomuuttaan. Voi meitä poloisia!
Lauri ja kumppanit, jos haluatte säilyttää vaikutusvaltanne, niin tehkää oikeasti jotain. Oikealla asialla duunarit ovat tukenanne. Ei enää yhtään ”torjuntavoittoa”.

Ei kommentteja: