keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Tsemppiä ahtaajat

Työnantajat ovat melkoisen hyvin onnistuneet kampanjassaan muuttaa yleinen mielipide ahtaajien lakon vastaiseksi. Siinä kampanjassa ei totuudella ja varsinaisella kiistakysymyksellä ole järin suurta roolia. Ahtaajista, AKT:sta ja puheenjohtaja Rätystä on tehty likimain vastuuttomia roistoja. Tällainen jokapäiväinen loanheitto alkaa jo ärsyttämään. Työtaistelun aiheuttamia kustannuksia mm. paperiteollisuudelle kauhistellaan päivittäin, mutta kukaan ei halua muistaa millaisia kustannuksia muutama vuosi sitten syntyi paperityönantajien työsulusta. Ilmeisesti se ei maksanutkaan mitään.. Selväksi on myös tullut ahtaajien hyvät lakkoavustukset ja suuret ansiot. Entä sitten? He varmasti ansaitsevat työstään kunnon korvauksen, kuten meidän muidenkin kuuluisi ansaita. Työnantajille kyse on periaatteesta, ei rahasta. Rahastahan lakossa ei ole kyse, vaan työnantajien haluttomuudesta sopia yleisesti Euroopassa käytössä olevasta muutosturvasta irtisanomistilanteessa. Ahtaajat eivät vaadi 12 kuukauden palkkaa, kuten niin usein lehdissä väitetään.
Toivon sydämestäni, että tuo työtaistelu päättyy ahtaajien kannalta positiiviseen tulokseen. Se on tärkeää meille kaikille duunareille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kohta ei tarvitse ahtaajien valittaa palkasta kun on työttömiä.
Ei isot yritykset tollasta kiukuttelua katsele, vaan alkaa viemään tavaraa Ruotsin ja Venäjän kautta kun muutaman vuoden välein on porukka lakossa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan. Näinhän se menee. Iso joukko duunareista, kuin myös hoitajista on päättäny ruveta leikkiin isompaa mitä on! Ei työnantaja tyhmä ole, ottaa sieltä mistä parhaiten saa. Juoksuttaa mielin määrin, ja nauraa partaansa.
Naiset varsinki menee kuin pässi narussa, tehhään kahta vuoroo peräkkäin, tullaan vapaapäiviltä töihin, tehhään vuorossa sairaslomalaisen työt ym.ym. Mitä tästä palkaksi, ainakin kunnalla vapaapäivä joskus,tunti tunnista! ja taas työkaveri tekkee työt!!
Sikamaista hyväksikäyttöä!
t LeilaJ

Anonyymi kirjoitti...

Onko siis ihme että hoitajia ei palkata lisää! Eihän niitä tarvita kun pieni porukka tekee useamman työt!