tiistai 2. maaliskuuta 2010

KooHoon kokous

Kaupunginhallituksen eilinen kokous tarjosi vaihteeksi positiivisen yllätyksen. Olin aikeissa esittää sosiaali- ja terveystoimeen lisää rahaa, jolla olisi palkattu hoitajia lisää. Kokoomus kuitenkin ehti ensin tekemään samanlaisen ehdotuksen, jota tietenkin sitten kannatin. Selkeästi tämä näytti demareita närästävän, vaikka luulisi heidänkin tietävän lisähenkilöstön palkkaamisen tarpeellisuuden. Äänin 9-0 lisärahaesitys tuli päätökseksi ja etenee valtuuston hyväksyttäväksi, eli demaritkaan eivät lopulta kehdanneet vastustaa henkilöstön palkkaamista. Mielenkiintoista tässä on myös se, että sosiaali- ja terveyslautakunnassa vasureiden edustaja oli tehnyt samanlaisen esityksen, mutta siellä se ei Kokoomukselle kelvannut. Ilmeisesti muutaman yön yli nukuttuaan porvarit viisastuivat, tai sitten se oli taas sitä vanhaa perinnettä, että vasureiden ehdottamana hyväkään asia ei käy. Pääasia kuitenkin on, että ajatuksemme etenevät vaikka sitten muiden esittämänä.
Muutoin kokous sujui perinteisesti. Esitin ”markkinointisopimusta” Haka Oy:n kanssa hylättäväksi, mutta jäin yksin. Esitin myös aloitteemme käsittelyn yhteydessä, että valtuuston esityslistat julkaistaan netissä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, eikä vasta edellisen viikon torstaina. Esitystäni ei kannatettu, mutta veikkaan, että tuonkin ajatuksen joku keksii uudelleen esittää jonkin ajan kuluttua, jolloin se todennäköisesti menee läpi. On tämä aikamoista peliä toisinaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa tuo politiikka! Hyvät asiat menee kyllä läpitte, kunhan sen joku oikea ihminen esittää.
Olenpa sen verran spektinen kyllä, että en ihan usko että tätäkään ehdotusta kokoomus ilman taka-ajatuksia esille toi!
Olisko kilven kiillotus meneillään, pelkona kuntalaisten pahennus tehtyjen päätösten vuoksi,mikä mahdollisesti vaikuttaisi heidän äänestyskäyttäytymiseen seuraavissa vaaleissa!
Tai sitten virkamies puoli on selventänyt heille hoitajien tarpeellisuudesta tulevan hoiva-yksikön henkilöstön palkkaamisessa. Käytännössä kaupungin henkilöstöähän tullaan aika varmasti siirtämään yksityisen palvelutarjoajan tarpeisiin hoiva-yksikön valmistuttua. Näinhän tapahtui aikoinaan Tohkasäätiön aloittaessa toimintansakkin!
Eli nyt hoitajia kaupungille, saadaan työsuojelupiiri hiljaiseksi, ja hoivayksikön valmistuttua hoitajia kätevästi ostopalvelun piiriin!
t Leila Jussila

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus ratsastaa mielikuvapolitiikalla. Turhaan ei ole imagokonsulteille korvauksia maksettu. Vaalit lähestyvät ja ääniä jälleen tarvitaan myös Sari Sairaanhoitajilta.

Viimeksi Katainen lupasi ennen vaaleja 1000 euron palkankorotuksen sairaanhoitajille. Ja ääniä satoi kokoomuksen laariin vaalivoiton verran. Vaalien jälkeen lupaukset pyörrettiin ja sairaanhoitajien lakon murtamiseen kokoomus sitten suunnitteli oikein poikkeuslakia.

Vasemmistoliitonkin tulisi tehdä reilusti politiikkaa ja haastaa kokoomus sen kaksinaismoralismista.

Ei riitä, että pelkästään vain todetaan kuinka kokoomus esittää samoja esityksiä, joita vasurit jo aiemmin olivat esittäneet. Ja samalla kokoomus kerää äänet.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Se näkyy kaikkialla polarisoituvassa yhteiskunnassamme. Nyt tulee nostaa näkyvästi agendalle kokoomusvetoisen politiikan voimakkaasti eriarvoistavat vaikutukset.

Anonyymi kirjoitti...

On hienoa, että vasurit ja kokoomuslaiset ovat löytäneet toisensa ainakin jossakin asiassa. Tästä on hyvä jatkaa.