lauantai 27. helmikuuta 2010

Tappouhka

Maahanmuuttajat herättävät meissä suomalaisissa varsin kiihkeitä tunteita. Vain harva kykenee suhtautumaan asiaan rauhallisesti ja faktoihin nojautuen. Luulot, pelot ja kavereilta kuullut ”varmat tiedot” ohjaavat useimpien ajatuksia. Suoranainen sokea viha ja agressiivisuus näyttää hallitsevan keskusteluja netissä ja muuallakin kaikkia maahanmuuttajia ja heidän ”hyysääjiään” kohtaan. Facebookiin on perustettu ryhmä "Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorssin taposta!!". Ryhmän on perustanut hämäläinen kuntapoliitikko. Ministeri Thors teki asiasta rikosilmoituksen, kuten oikein olikin.
Tuollaisista vihaa ja uhkauksia sisältävistä kirjoitteluista on tehtävä loppu. Muutoin on vaarana, että kirjoitukset muuttuvat teoiksi. Pitää muistaa, että se joka sanoin villitsee väkivaltaan ja rasistisiin rikoksiin, on moraalisesti vastuussa, jos joku niitä tekee. Vihanlietsojien päätä ei tule silitellä ja ymmärtää, emmehän halua elää 30-luvun Suomen kaltaisessa Lapuanliikkeen terrorin ja pelon ilmapiirissä. Vaikka ”mamu”-vastaisille ääriaineksille se taitaakin olla vaikea asia ymmärtää, niin sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu väkivalta ja sillä uhkailu.
Maahanmuutosta käytävä keskustelu ei ole mikään tabu. Asiasta saa ja tuleekin käydä keskustelua. Kuten yleensäkin, on syytä välttää ylimääräistä kiihkoa ja pyrkiä pitäytymään faktoissa. Muutoin keskustelu on hyödytöntä.

Ei kommentteja: