tiistai 23. helmikuuta 2010

Ei lisää, vaan pois

Suomi haluaa nostaa sotilaidensa määrän Afganistanissa 195:een. Eihän tuo nyt järin suuri joukko ole, mutta siinä on mielestäni 195 liikaa. Sotilailla ja sotimalla ei Afganistaniin vakautta ja turvallisuutta luoda.
Sotilaallisen läsnäolon lisääminen lisää myös hallituksen vastustajien iskujen määrää. Se kärjistää vastakkainasettelua, jossa Afganistanissa on perinteisesti nähty vieraat tulijat, tulivat he mistä tahansa, miehittäjinä ja vieraana elementtinä. Interventio tuo myös uusia alueita konfliktin piiriin erityisesti Pakistanin puolella. Suunnilleen noin lausui Kriisinhallintakeskuksen johtaja Ari Kerkkänen arvioidessaan ulkoministeri Stubbin perusteluja Afganistanin sotaseikkailulle.
Sotilaallinen voitto Afganistanissa on mahdottomuus, jopa suurelle ja mahtavalle USA:lle kaikkine huipputeknisine vempaimineen. Miksi meidän tulee olla siellä innolla mukana muiden renkinä? Kysehän ei ole mistään perinteisestä rauhanturvaoperaatiosta.
On suoranainen ihme, että vielä ei ole yhtään suomalaista sotilasta kuollut Afganistanissa. Näin tulee kuitenkin vääjäämättä käymään ennen pitkää. Suomen ei ole mitään järkeä olla mukana USA:n ja Naton sotaretkillä toisella puolella maapalloa, vaan Suomen tulee pikaisesti vetäytyä pois Afganistanissa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on todella "mielenkiintoinen" projekti. Suomi on Naton johdolla Afganistanissa "rauhaa turvaamassa", kun taas muut maat ovat Naton johdolla siellä sotimassa.
Kokoomuslaista mielikuvamarkkinointia parhaimmillaan.
Näin meitä huijataan!