sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Jäsenäänestys

Vasemmistoliitto on päättänyt järjestää toukokuussa neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolueen seuraavasta puheenjohtajasta. Tällä halutaan vahvistaa jäsenten ja puolueen aktiivien vaikutusmahdollisuuksia. Tämä on siksi neuvoa antava äänestys, koska yhdistyslainsäädäntö sallii vain neuvoa-antavat äänestykset. Selvää on, että kesäkuinen puoluekokous Jyväskylässä noudattaa jäsenäänestyksen tulosta. Muuta vaihtoehtoa ei voi Vasemmistoliitossa olla. Selvää lienee sekin, että Paavo Arhinmäki saanee äänestyksessä selkeän enemmistön, jos muita ehdokkaita edes ilmaantuukaan. Toivottavasti ilmaantuu, koska silloin Paavon kannatus tulee aidosti mitattua ja ehdokkaat joutuvat laittamaan itsensä totaalisesti peliin. Ei Paavonkaan valinnan tule olla itsestäänselvyys, vaikka hän hyvä puheenjohtaja onkin.
En ole aivan sataprosenttisen varma, mutta tietääkseni missään muussa puolueessa ei puheenjohtajasta järjestetä jäsenäänestystä.
Tämä on hyvä juttu. Vasemmistoliitossa on nyt hyvä meno päällä. Miksipä et liittyisi edistykselliseen porukkaamme muuttamaan maatamme ihmisen suuntaan? Se käy helposti myös netin välityksellä osoitteessa: www.vasemmisto.fi

1 kommentti:

timo mäkitalo kirjoitti...

Onkohan ideaa loppuun asti harkittu? Itse en pidä sitä mielekkäänä toimena olipa puolue mikä tahansa.
Miksi jäsenäänestää jos ehdokkaita on vain yksi? Mitä sillä mitataan? Onko Vasureilla edes muita varteenotettavia ehdokkaita tällä hetkellä? Ovatko puoluekokoukseen osallistuvat niin aivottomia etteivät he kykene oikeaan valintaan ilman rivijäsenten ohjailua? Niin, Siimes- ja Korhos-koeilujen jälkeen kyse lienee vain huonosta omatunnosta?
Summa summarum; jalkapallotermiä käyttäen kyse on yläparvelle suuntautuneesta hätäpotkusta.