tiistai 7. syyskuuta 2010

Avilonille takaus

Eilinen valtuuston kokous siunasi lähes yksimielisesti kaupunginhallituksen yksimielisen esityksen Avilonin (Kuitu Oy:n jatkajan) takauksesta. Vain Reijo Heinonen esitti, että takausesitys hylätään. Esitys raukesi kannattamattomana. Hyvä niin. Järkevä päätös helpotti flunssaista oloa kummasti.
Päätös osoitti valtuutetuilta suurta vastuuntuntoa kaupunkimme tulevaisuudesta, ihmisten työllisyydestä ja toimeentulosta. Kysehän ei ole vain paristasadasta tulevasta Avilonin työntekijästä, vaan myös Avilonin käynnistymisen myötä tulevista vähintään toisesta samanmoisesta määrästä työpaikkoja. Tuollaisesta työpaikkamäärästä mikä hyvänsä paikkakunta maassamme suomeksi sanottuna kusisi hunajaa ja maksaisi vaikka suorana avustuksena tuon nyt vain takauksena vaaditun 1,2 miljoonaa. Kyseessä on todella suuri asia kaupungille, ennen kaikkea verotulojen muodossa. Miettikää sitä kaikki tuon päätöksen arvostelijat.
Ihmetyttää suuresti, miksi joku voi vastustaa takauksen myöntämistä samalla ottaen riskin, että tuollainen määrä työpaikkoja jää syntymättä. Minusta se on vastuutonta pelin politiikkaa, oman egonsa kohottamista ja piittaamattomuutta kaikkien koskilaisten, ja ennen kaikkea kaikkien koskilaisten työttömien toimeentulon helpottamisesta.
Minulle on aina ollut tärkeää meidän tavallisten duunareiden toimeentulo. Se toimeentulo tulee vain työstä. Nyt kun on tarjolla työtä sadoille ihmisille, niin silloin ei sovi pilkkua viilata asioilla, joiden kuvitellaan olevan laittomia. Leikkiminen kuvitelluilla laittomuuksilla on mautonta puuhastelua ihmisten toimeentulolla. Sellainen pelehtiminen ei saa osaltani minkäänlaista sympatiaa. Laittomuuden vakuudeksi tulevilla valittajilla ei ole esittää mitään konkreettista ja pitävää. Kuntaliitto antoi lausunnon kahden lakimiehensä voimin takauspäätöksen lainmukaisuudesta. Toivon kaikesta sydämestäni vastuuntuntoa noilta mahdollisilta valittajilta etteivät nyt tekisi mitään tarkkaan harkitsematonta valitusta vain valituksen vuoksi ja kuvittelemansa laittomuuden kumoamiseksi. Nyt on kyseessä satojen ihmisten elämä ja toimeentulo ja siihen ei politikointi oman egon kohottamiseksi sovi. Järjen käyttö ei tietääkseni ole kiellettyä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työllisyys on todella tärkeä asia. Mitäpä muutakaan työmiehellä tai naisella on kuin myydä työpanostaan elantonsa katteeksi.

Toivotankin sinulle vilpittömästi onnea työnhaussasi.

Kirjoituksesi antaa kuitenkin aihetta jokuseen kommenttiin.

Korostat kovasti, että takuuäänestyksessä oli kyse 200 työpaikasta. Ehkä niinkin. Mutta eiköhän kyse ollut kuitenkin vain pankin oivallisesta tilaisuudesta "kiristää" kaupunkia vastuunkantajaksi mahdollisen konkurssin sattuessa.

Yrityksen aloituksen vaarantumisesta ei takuu-päätöksessä ollut missään vaiheessa kyse. Yritysten normaaliin toimintaan kuuluu eri vaihtoehtojen haarukointi ja ensiksi tietysti rummutetaan läpi yrityksen/pankin kannalta edullisinta vaihtoehtoa.

Ymmärrän kyllä Vasemmistoliiton ja myös oman kantasi tähän kysymykseen. Vaihtoedot olivat vähissä.

Toivottavasti yritys on todella terveellä pohjalla ja vakuuksista ei tarvitse tämänkoommin keskustella.

Korostat myös voimakkaasti, että poikkeavat mielipiteet ovat lähtökohtaisesti jo vääriä ja perustuvat pelkkään egoismiin.

Voisitko täsmentää, mitkä Reijo Heinosen laajahkosti esittämät väitteet tai näkemykset olivat vääriä ja yksinomaan egoismin kyllästämiä?

Päätöksen laillisuuteen en pysty ottamaan kantaa, se asia tullee mahdollisesti tuomareiden päätettäväksi, mutta ymmärtääkseni valtuutettujen tulisi toimia aina laillisuuden puitteissa.

Mahdollinen valitus, menee se sitten läpi tai ei, ei tule tuotannon aloittamista estämään, jos tulevan yrityksen markkinatutkimukset ja kannattavuuslaskelmat ovat kunnossa.

Vielä ottaisin esille Vasemmistoliiton viime aikojen retoriikkaan niin oleellisesti kuuluneen punaVIHREYDEN. Mihin tämä vihreys on nyt hävinnyt tässä prosessissa, jossa ollaan aloittamassa eittämättä edelleen yhtä myrkyllisimmistä ja saastuttavimmista tuotantolaitoksista Suomessa niin työntekijöiden kuin ympäristönkin kannalta?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän vihreys sitä tarkoita, että yksikään tehdas ei saisi olla käynnissä. Aikanaan kun rikkihiili korvataan karbamaatilla, niin sitä voidaan pitää hyvinkin vihreänä tekona. Se ei onnistu ilman käynnissä olevaa tehdasta.

Anonyymi kirjoitti...

"Eihän vihreys sitä tarkoita,että... "

Onpa kovin mustavalkoinen käsitys "vihreydestä". Aivan kuin ympäristökysymysten esiin ottaminen olisi yhtä kuin tehtaan käynnistämisen totaalinen vastustaminen. Aika omalaatuista demokratiatulkintaa.

Luuletko, että kapitalisti pistää tikkua ristiin työsuojelun ja ympäristön puolesta, jos siitä ei ole suoranaisesti taloudellista hyötyä tai jollei laki sitä nimenomaisesti määrää?

Työ- ja ympäristönsuojelukohteita varmasti löytyy jo ennen karbamaatin käyttöönottoa ja vielä sen jälkeenkin.

Milloin muuten rikkihiili korvataan karbamaatilla? Onko aikataulusta jotain faktaa vai pelkkää höpinää 3-4 vuodesta?

Onko ympäristöongelmat ratkaistu karbamaatin käyttöönoton jälkeen vai tuleeko kenties uusia ongelmia tilalle?

Anonyymi kirjoitti...

Sitaatti

Nyt on kyseessä satojen ihmisten elämä ja toimeentulo ja siihen ei politikointi oman egon kohottamiseksi sovi. Järjen käyttö ei tietääkseni ole kiellettyä.

Sitaatti loppuu.

Se onkin varsin hävytöntä että noiden puuttumattomien työpaikkojen kustannuksella politikoidaan.

Valitan, mutta nyt vaikuttaisi siltä että olet melkoisen "pihalla" tästä kuviosta.

Järkeä soisi myös poliitikon käyttävän, niinhän ei aina näytä olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Useimmiten kun vasta-argumentit loppuvat hyökätään henkilön kimppuun ja aletaan miettiä hänen motiivejaan. Paljon antoisampaa ja reilumpaa olisi pysyä itse substassikysymyksissä ja jättää leimaaminen vähemmälle.

Toinen mielenkiintoinen kysymys on politikoinnista tai populismista syyttäminen silloin, kun oma toiminta jostain syystä ei kestä kriittistä tarkastelua. Useinhan vasemmistolaisia syytetään politikoinnista, kun taas porvareiden näkemykset ovat "politikoinnista vapaata puhdasta" asiaa. Näinhän meitä manipuloidaan. Kannattaisi tässäkin yhteydessä unohtaa "politikointi" ja keskittyä itse asiaan.

"...olet melkoisen "pihalla" tästä kuviosta."

Mielellään kuulisi kuinka "pihalla" ja "mistä kuviosta"?
Olisi paljon hedelmällisempää keskustella, kun perustelisi väitteensä.

Jokainen meistä joutuu käyttämään ainoastaan sitä järkeään minkä Luoja on suonut. Onneksi joillekin sitä on sentään suotu vaikka muille jakaa.

Onnea ja menestystä Avilon Oy:lle ja sen työntekijöille! Nyt sitä saa suolarahojen lisäksi vähän särvintäkin pöytään.