torstai 2. syyskuuta 2010

Vastauksia

Parin viimeisimmän kirjoitukseni kommentoijat esittivät minulle kysymyksiä. Yritän niihin nyt tässä vastata.
Takausta koskevia tietoja saa helpoiten Valkeakosken kaupungin nettisivuilta osoitteesta: http://www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kuntainfo_ja_hallinto/paatoksenteko_ja_luottamuselimet/
Siellä todetaan mm. Mahlianmaan kaatopaikasta, että ”Kaupunki edellyttää myös, että Mahlianmaan kaatopaikkaa varten on otettu riittävät vakuutukset mahdollisia ympäristövahinkoja varten.”
Siinä muuten vasta ympäristökustannuksia yhteiskunnalle tulisikin jos Avilon ei käynnistyisi ja tehdasalueen maaperää aletaan puhdistamaan. Tehtaan käynnistyessä yritys maksaa kustannukset, mutta muussa tapauksessa kustannukset lankeavat yhteiskunnalle.
Vasureiden kantaa tällaisiin takausasioihin koko maassa en tarkalleen tiedä. Todennäköisesti se on hyvinkin monenkirjava. Tällaisia asioitahan tulee aina tarkastella tapauskohtaisesti. Useimmiten tärkeimpänä kriteerinä pidetään varmaankin työllisyysvaikutuksia. Selvää on, että kaikille takauksia ei voida myöntää.
Vaikka Avilon todennäköisesti käynnistyisi ilman kaupungin takaustakin, niin en halua ottaa riskiä että niin ei kävisi. En edes näe mitään syytä miksi takauksen antamista pitäisi vastustaa. Vakuus on kattava, joten riski on olematon.
Tehtaan käynnistyminen on kaupungille todella merkittävä asia. Kaupunki tarvitsee kipeästi työpaikkoja ja verotuloja. Nyt niitä on runsain mitoin tulossa.
Talousarviokehyksen lukuja en ala tässä luettelemaan. Ne on saatavissa tuosta samasta kaupungin verkko-osoitteesta.

Ei kommentteja: