lauantai 4. syyskuuta 2010

Vanhempainvapaista

Lapsentekopuuhiin liittyvät tapahtumat ovat edelleenkin ajatuksissani varsin tärkeällä sijalla, kuitenkin lähinnä harjoittelumielessä. Varsinaisessa jälkikasvun tuottamisessa olen jo oman osuuteni tehnyt, onnistunein tuloksin. Aihe kiinnostaa silti edelleen.
Nyt on, kummallista kyllä, EU:n suunnalta tulossa jotain positiivistakin. 20 viikon äitiysloma sisältyy europarlamentin naisten oikeuksien ja tasa-arvon valiokunnan esitykseen uudeksi raskaussuojeludirektiiviksi ja se tulee europarlamentin täysistunnon käsittelyyn alkusyksystä. Se tarkoittaa muutamaa palkallista lisäviikkoa, josta sosiaaliturvan ja palkan erotus tulisi työnantajien maksettaviksi. Tästä tietenkin Elinkeinoelämän Keskusliitto, EK, parkaisi ilmoille itkuvirren. Kuinkapas muuten! EK:a kiinnostaa vain raha, eivät ihmiset.
Nykyisin vanhempainvapaiden kustannukset kasautuisivat naisaloille, mutta EK voisi halutessaan vallan hyvin tasata vanhempainvapaiden kustannuksia kaikille työnantajille. Siten se ei heikentäisi naisvaltaisten alojen asemaa ja olisi oikeudenmukaista.
Vasemmiston tavoite ns. 6+6+6 –mallista, eli kuuden kuukauden jaksoista kummallekin vanhemmalle ja yhdestä kuuden kuukauden jaksosta, jonka pitäjästä perhe päättää, on hyvä, kannatettava ja tasa-arvoa edistävä. Siinä taas yksi syy äänestää Vasemmistoliittoa.

Ei kommentteja: