lauantai 16. lokakuuta 2010

Harmaata

Maamme hallitus valittelee, että rahaa ei ole, velkaa pitää ottaa ja kaikesta pitää säästää. Niin se kai on, jos ei haluta nähdä mahdollisia keinoja saada lisää euroja yhteiseen käyttöömme. Silmälaput silmillä saattaa sokeus vaivata.

On esitetty erilaisia arvioita ns. harmaan talouden suuruudesta. Nuo arviot liikkuvat jossain 4-12 miljardin välillä. Oli summa mitä hyvänsä tuolla asteikolla, niin paljon se on kuitenkin. Tuossa olisi kohde, josta olisi helposti otettavissa yhteiskunnalle useita miljardeja. Jos haluttaisiin.

Kukaan ei varmaan tarkkaan tiedä paljonko maassamme toimii kaikenlaisia koijarifirmoja, jotka jättävät verot ja sotu-maksut maksamatta ja välttelevät muutoinkin vastuitaan. Rehelliset yrittäjät ja muut veronmaksajat sitten joutuvat kantamaan vastuun heidän puolestaan. Melko reilua! Aivan oma lukunsa on kaikenkarvaiset ulkomaiset alihankkijat, vuokratyöfirmat ja muut keinottelijat, jotka käyttävät hyödykseen kaikki mahdolliset lain suomat ja laittomat keinot välttyäkseen maksamasta lainmukaisia veroja, sotumaksuja ja palkkoja.

Jos valtiovalta haluaisi, niin tuolta alueelta olisi helposti otettavissa suuria summia euroja yhteiskunnan käyttöön. Porvarihallitus toimii kuitenkin toisin vähentäessään väkeä työsuojelupiireiltä ja verohallinnosta. Ilmeisesti raha ei kelpaa ja mieluummin verotetaan pienituloisia ja kurjistetaan köyhien elinmahdollisuuksia. Aiheesta oli puhetta käydessäni kaupassa männä viikolla. Tuolloin kaveri tuumaili, että kuka sitä nyt kavereitaan kiusaisi. Saattaa pitää paikkansa.

Ei kommentteja: