torstai 21. lokakuuta 2010

Putjetti

Kaupunginhallitus oli eilen ja tänään Jämsässä leipomassa kokoon ensi vuoden talousarviota. Tulihan se budjetti sieltä uunista ulos ja tulos on kohtuullinen, vaikkakaan ei aivan sellainen kuin olisin halunnut. Hyvää on se, että sosiaali- ja terveystoimeen tulee lisää resursseja kotihoitoon, avopalveluihin, laitoshoitoon ja lastensuojeluun. Ne ovat enemmän kuin tarpeellisia. Esitin kaikille sosiaali- ja terveystoimen alueille varattavaksi rahaa sosiaali- ja terveyslautakunnan esittämällä tavalla, siis enemmän kuin kaupunginjohtajan esityksessä oli. Esityksiäni ei kannatettu.

Sointulan koulun osalta tekstiin tuli muutos, jossa todetaan, että Sointulan koulu remontoidaan tai rakennetaan uudelleen. Sen sijaan esitystäni suunnittelumäärärahan varaamisesta tuohon tarkoitukseen ensi vuodelle ei kannatettu. Tosin vakuuteltiin, että suunnittelumääräraha sitten tarvittaessa löytyy. Toivottavasti, sillä Sointulan koulun ja päiväkodin remontti tulee saada pikaisesti alulle. Esitin myös, että tukityöllistämiseen lisätään 200 000 euroa, mutta sitäkään esitystä ei kukaan kannattanut.

Olisin ollut valmis korottamaan kunnallisveroprosenttia 0,25% noiden asioiden rahoittamiseksi.

Käsiteltäessä kaupungin tuottavuusohjelmaa tein kolme ehdotusta, mutta niitäkään ei kukaan kannattanut.

Tuossa ehkä tärkeimmät asiat Jämsän kokouksen annista. Lopullisesti ensi vuoden talousarvion lyö lukkoon kaupunginvaltuusto 15. marraskuuta.

On kyllä hetkittäin hieman raskasta tehdä esityksiä, joita kukaan ei kannata. Pahempaa olisi kuitenkin luopua periaatteistaan ja toimia vastoin oman porukkansa tahtoa. Miksipä tuolla vasureita olisi, jos ei meillä olisi jotain omaa tahtoa ja omia ajatuksia. Vasureita tarvitaan omantunnon äänenä, vaikka siitä kiitosta harvoin saakaan.

Ja vielä se, että jos joku kuvittelee tuon reissun olleen jonkinlainen huvimatka, niin erehtyy pahasti. Kyllä tuo oli täyttä työtä, johon ei esim. juopottelu sopinut lainkaan. Aamulla oli pakko olla skarppina. Vielä se asia, että mielestäni olisi ollut paljon mukavampaa pitää tuo kokous Valkeakoskella. Ei minulla ainakaan ole mitään mielenkiintoa istua linja-autossa kahta tuntia mennen tullen siksi, että pääsen päättämään asioista joita voisin päättää yhtä Valkeakoskellakin. Eri asia on, jos olisin menossa bilettämään..

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän johtuu, että kukaan ei sinun esityksiäsi kannattanut?

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ollenkaan häpeeksi puolustaa köyhempää ja vähäosaisempaa väestönosaa. Se on vasemmiston tehtävä. Kyllä porvarit rikkaista ja hyväosaisista aina huolen pitää.

Valitettavasti vasurit ovat joutuneet yksin puolustamaan heikompiosaisia, demareiden keskittyessä pelkkään heikompiosaisia kosiskelevaan retoriikkaan.

Varonen ja Auvinen toteuttavat puhdasoppista uusliberalistista budjettipolitiikkaa, jossa alibudjetointi on hallitseva piirre. Siitä porvarit kiittävät ja kumartavat. Kottaran takki taas kääntyy tuuliviirin lailla aina siihen suuntaan mihin tuuli puhaltaa. Ja napinpainajat tietysti perässä.

Kovin on heikoissa kantimissa demareiden substanssipolitiikka. Virkamiehet vievät kokoomuksen avustuksella mennen tullen.

Muuten mitkä olivat ne kolme ehdotustasi tuottavuusohjelmaan?

HooAsikainen kirjoitti...

Vastauksena kysymykseen ehdotuksistani tuottavuusohjelmaan:
1.Esitin poistettavaksi kohdan: "Eläköitymisestä ja muusta henkilöstön poistumasta jätetään täyttämättä vuoteen 2015 mennessä 10 %."
Tämä siksi, että mielestäni ei ole viisasta sitoutua johonkin tiettyyn lukumäärään tuossa asiassa. Voi olla, että voidaan jättää täyttämättä osa vakansseista, joko tuo 10 % tai enemmän tai vähemmän. Sitä tulee tarkastella sitten tapauskohtaisesti. Sitoutua etukäteen tuohon tavoitteeseen ei ole viisasta.
2.Esitin poistettavaksi kohdan, jossa kotihoidon turvapuhelinpalvelu auttamiskäynteineen ollaan ulkoistamassa. Tuossa on toki hyviäkin puolia, mutta myös paljon sellaista johon haluan tarkemmin perehtyä. Esim. se, miksi ulkopuolinen lupaa tarjota palvelun halvemmalla ja miksi kaupunki ei siihen omana toimintanaan pystyisi?
3.Esitin 3 kuukauden koeaikaa kohtaan, jossa kotihoidon ateriapalvelu vanhuksille muutetaan nykyisen 5 kertaa viikossa tuotavien lämpimien aterioiden sijasta 2 kertaa vikkossa tuotaviin kylmiin aterioihin. Hyvää tuossa olisi se, että ateriat kattaisivat myös viikonloput. Muutoin en näe tuossa muutoksessa mitään positiivista.
HooAsikainen

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Harri. Oikea vasemmistolaisesti ajatteleva ei lipsu heikommassa asemassa olevien asioiden ajamisessa. Vanhukset ja muut apua tarvitsevat ovat kunnioituksemme ansainneet. Sitä emme muutamasta euroalesta saa myydä.
Hyvää toimintaa. Pidä linjasi:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi!

Kommenttisi ovat asiallisia ja järkeviä.

Oliko demareilla/kokoomuksella mitään perusteluita kantaansa vai riittikö vain vastustus "väärän suunnan ehdotuksena"?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vain pitäisi pohtia, miten nuo Harrin ehdotukset saataisiin poikimaan käytäntöön eli selvitettävä, miksi niitä kukaan ei kannattanut ja siitä johtopäätökset ja sen mukaan uudet teot.