lauantai 23. lokakuuta 2010

Muutoshalua

Tuorein tutkimus kertoo Perussuomalaisten kannatuksen vain jatkavan nousuaan. Nyt heille on luvassa jo yli 14 %, joka tarkoittaisi kai liki kolmeakymmentä kansanedustajaa. Vaikka tuo tutkimustulos ei aivan tuollaisenaan toteutuisikaan, niin persuille on eittämättä luvassa huikea vaalivoitto. Vaikka persuja kai voisi luonnehtia Kokoomuksen karvalakkiosastoksi, niin silti suon ääniä mieluummin heille kuin Kokoomukselle.

Tuo persujen kannatuksen kasvu kertonee siitä, että Suomessa on melkoinen joukko muutosta nykymenoon haluavia tyytymättömiä ihmisiä. Se muutoshalu näyttää nyt kanavoituvan Perussuomalaisiin. Mitään järkiperustetta tuolle ei ole, koska eiväthän Perussuomalaiset oikeasti mitään muutosta tuo. Heillä ei ole mitään konkreettisia tekoja Soinin mukavien puheiden lisäksi. Suomalaisten köyhien leipä ei levene äänestämällä persuja. Reppavat puheet näyttävät riittävän.

Myös Vasemmistoliiton kannatus näyttäisi vaihteeksi olevan 0,6 %:n nousussa. Se tuntuu hyvältä. Suunta on oikea, mutta riittämätön. Kovalla työllä vassareiden kannatus saadaan pysymään tuolla orastavalla kasvu-uralla. Tehdään töitä, ollaan kansan keskuudessa ja puhutaan ihmisille järkeä. Kyllä se siitä.

Ei kommentteja: