lauantai 18. joulukuuta 2010

Ahtisaari hakoteillä

Entinen presidenttimme Martti Ahtisaari harmittelee kun Nato-keskustelu ei etene. Miksi pitäisi edetä? Me emme tarvitse Natoa, eikä meidän ole mitään järkeä siihen liittyä. Ylivoimainen enemmistö suomalaisista ei halua Natoon. Miksi asiasta siis pitäisi käydä keskustelua? Liittymisellä spekulointi olisi aivan turhaa parran päristelyä. Me pärjäämme paljon paremmin ilman sotilaallista liittoutumista, se takaa turvallisuutemme parhaiten. Meidän ei ole mitään syytä olla mukana sotaliitoissa ja seikkailuissa USA:n johdolla ympäri maailmaa. Hoidetaan itse oma puolustuksemme ja pysytään puolueettomina. Se on hyväksi havaittu koeteltu linja.

Ahtisaaren mielestä pysyttäytyminen Naton ulkopuolella vaikuttaa Suomi-kuvaan. Se on totta, mutta toisin kuin Ahtisaari tarkoittaa, se mielestäni vaikuttaa nimenomaan positiivisesti. Ahtisaari vertaa Suomea Ukrainaan ja Valko-Venäjään. Miksi hän ei verrannut meitä Ruotsiin, Sveitsiin, Itävaltaan tai Irlantiin?

Mikäli Kokoomus ja muut porvaripuolueet, Perussuomalaiset mukaan lukien, voittavat kevään vaalit, niin ei liene vallan väärä veikkaus, että Nato-vouhotus nousee taas aivan uusiin sfääreihin. Siihen asti nuo puolueet pysyvät visusti hiljaa asiasta. Äänestämällä vasureita turvaamme isänmaamme puolueettomuuden ja turvallisuuden parhaiten.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai että asiasta ei saa keskustella?

Juurihan itse sitten kuitenkin asiasta keskustelet?

Vai onko niin että vain sinä saat keskustella Natosta, koska vain sinun mielipiteesi ovat järkeviä?

Anonyymi kirjoitti...

Isokenkäisten mielissä Nato-keskustelun eteneminen tarkoittaa jäsenyyden etenemistä. Mutta hanttiin on pantava, koska olemme toista mieltä, ja kansan enemmistö on toista mieltä. Suomi voi tulla rauhanturvaamisen suurvallaksi - niin kuin maabrändityöryhmä haluaa - parhaiten pysymällä sotilasliittojen ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Ahtisaari on viisas mies. Ei ole hakoteillä. Kannatan hänen ajatuksia.