keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Herätysohje

Jos aamuisin tuntuu väsyneeltä, niin kannattaa lukea netistä keskustelupalstojen mielipidekirjoituksia. Se on varma konsti herätä kunnolla, kun pulssi kiihtyy ja veri kiertää päässä paineella. Taas kerran noilla palstoilla saavat työntekijät kuulla kunniansa kun kehtaavat lakkoilemalla puolustaa oikeuksiaan työnantajan heikennysesityksiä vastaan. Oli kyseessä minkä alan työtaistelu hyvänsä, niin aina se joidenkin mielestä on täysin tuomittavaa, typerää, vanhanaikaista ja vahingollista koko yhteiskunnalle. Vakiintuneen kaavan mukaisesti nuo netin viisastelijat väittävät, että kaikkien lakkoilijoiden palkat ovat kohtuuttoman suuret ja muut edut ylimitoitettuja. Ketkähän olisivat tarpeeksi pienipalkkaisia saadakseen luvan lakkoilla? Yleensä unohdetaan myös se, että lähes aina työtaistelun syynä on työnantajien pyrkimys heikentää työehtoja, eikä suinkaan uusien etujen ajaminen työntekijöille. Roiston roolin nettipalstoilla ovat tällä kertaa saaneet lentoemännät. Toivotan heille onnea ja menestystä kamppailussaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kai heität omia kommentteja noille palstoille?
Tai edes hyviä linkkejä kuten Sami Heikkilän blogi (7.12.)
http://samiheikkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54287-lentoliikenteen-lakosta-panavaus-keskusteluksi-suomalaisesta-tyolamasta

tai Martti Korhosen blogi (7.12.)
http://www.kaleva.fi/pohjoisen-aani/blog/66970#bl880854

Anonyymi kirjoitti...

Hyväksyn kaikki lakot jos ne ovat laillisia. Laittomat lakot eivät kunnioita Suomen lakeja. Onko jollain etuoikeus lain rikkomiseen?