tiistai 25. lokakuuta 2011

Putjettikokous

Kaupunginhallitus vietti kaksi päivää Petäyksessä pohtien kaupungin ensi vuoden talousarviota. Syntyihän se, ja vieläpä olosuhteisiin nähden ihan kohtuullinen. Pienellä viilauksella siitä saa kyllä sellaisen, jonka kanssa voi elää suuremmitta murheitta. Sitä viilausta on sitten valtuuston mahdollisuus marraskuussa tehdä.

Miinukselle mennään ensi vuonna, mutta haluja ei ollut veroprosentin nostoonkaan. Itselleni olisi veroprosentin nosto kyllä käynyt, mutta tämäkin ratkaisu sopi, koska ei ole mikään katastrofi tehdä miinusmerkkinenkään tulos monen positiivisen vuoden jälkeen. Kunnallisveroa tullaan todennäköisesti korottamaan vuonna 2013.

Aika monta henkilöä palkataan lisää; mm. kaksi henkilöä lapsiperheiden kotihoitoon, pari lääkäriä, välinehuoltaja ja koulun sosiaalityöntekijä. Noihin ja muutamiin muihin henkilöstölisäyksiin olen tyytyväinen. Oikeaan suuntaan edettiin. Olisin kaivannut lisää henkilöstöä kotihoitoon vanhuksia hoitamaan ja esitinkin neljän hoitajan palkkaamista, mutta esitystäni ei kukaan kannattanut. Ei näyttänyt paljoa painavan hoitajien vetoomus nimilistoineen. Sympatiaa kylläkin löytyi, mutta sillä ei tehdä töitä. Esitin myös vammaisten asumisen ohjaajan palkkaamista, mutta sekin esitys raukesi kannattamattomana. Lisäksi esitin erityisluokanopettajan viran perustamista, mutta sitäkään esitystä ei kukaan kannattanut. Noihin palataan vielä valtuuston kokouksessa marraskuussa.

Ei kommentteja: