maanantai 25. elokuuta 2008

Energia kallistuu

Posti toi tänään Valkeakosken Energian ilmoituksen hintojensa korotuksista.
Eipä se yllätys ollut; asia oli tiedossa jo aiemmin. Ja vaikka ei olisi ollut tiedossakaan, niin sen olisi kyllä saattanut arvata.
Viime aikoina kaikki muutkin hinnat ovat nousseet ja siksi tuollaiset kirjeet ovat ikävää luettavaa. Tylyä tekstiä etenkin niille, jotka jo entuudestaan sinnittelevät vähillä tai olemattomilla euroilla.
Ja jos vielä toteutuu se demarien paikallislehdessä taannoin esittämä ajatus kaupungin yhtiöiden, mm. Valkeakosken Energian, suuremmasta tuloutuksesta kaupungin kassaan, tarkoittaa se vielä lisää korotuksia energian hintoihin.
Öljy, ja energia yleensäkin, on siitä merkillistä ainetta, että sen hinta vaikuttaa kaikkiin muihinkin hintoihin, etenkin asumiseen. Tavarat pitää valmistaa ja niitä pitää kuljettaa, ennen kuin ne ovat kuluttajan kauppakassissa, eikä se onnistu ilman energiaa. Me kuluttajat maksamme kaiken sen.
Ongelmaahan ei olisi, jos ei tarvitsisi asua, syödä, juoda, pukeutua, kulkea töihin…

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistettava on, että alkuvuodesta sähkön hinta laski suunnilleen sen verran, kun se nyt nousi. Sen verran sitä iloa kesti. Osannet laskea, paljonko tuosta korotuksesta euroina menee kaupungin toiminnan tukemiseen. Näin se vaan osakeyhtiöperiaate toimii. Omistajalla on lupa käydä taskulla.
koti.mbnet.fi/eerovee

Anonyymi kirjoitti...

Katselin tänään 27.8. Energiamarkkinaviraston top-ten-listaa kuntakhtaisista sähkön hinnoista. Viimeiseltä kolmelta kuukaudelta meidän sähkö oli neljänneksi halvinta ja puolen vuoden jaksolta kolmanneksi halvinta. Niin nyt, mikä lie sijoitus hintakorotuksen jälkeen.
koti.mbnet.fi/eerovee