tiistai 5. elokuuta 2008

Vaalipuheita

Kunnallisvaalit lähestyvät ja sitä mukaa puolueiden huoli menestyksestään kasvaa.
Vaalien lähestyessä saammekin lukea vielä moneen kertaan puolueiden lupailuja ja huolestumista milloin mistäkin asiasta.
Tänään Valkeakosken Sanomissa kerrottiin koko sivun verran demareiden kunnallisvaaliteemoista. Jutun mukaan demarit ovat ottaneet teemoikseen sosiaali- ja terveyspalvelut ja erityisesti vanhustenhuollon resurssit.
Mukavaa oli myös havaita demareiden vastustavan päivähoitomaksujen korotuksia ja olevan myös valmiita pohtimaan terveyskeskusmaksun poistamista.
Noita ajatuksia täällä vasemmalla kannatamme lämpimästi ja toivommekin, että ne eivät taas kerran jäisi pelkiksi vaalipuheiksi, kuten niin monesti aiemmin.
Demarit luottavat ilmeisesti siihen, että kuntalaiset eivät seuraa asioita, ja vaikka seuraisivatkin, niin he luottavat äänestäjien muistin lyhyyteen.
Mikä onkaan totuus demareiden nyt esittämien teemojen suhteen?
Mitä viime vuosina on tehty ja kuka on tehnyt?
Vasemmistoliitto on jo monet vuodet yrittänyt saada lisää henkilökuntaa vanhustenhuoltoon ja terveydenhoitoon. Siitä löytyy faktaa.
Esityksemme eivät kuitenkaan ole saaneet riittävää kannatusta, edes demareilta.
Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kokouksessaan 10.6. ottaa käyttöön päivähoidon uudet maksuperusteet lain mukaisin enimmäismäärin 1.8.2008 alkaen.
Tuossa kokouksessa olisi demareiden ollut oiva tilaisuus toimia nyt julistamansa periaatteen mukaisesti, eli vastustaa päivähoitomaksujen korotuksia. Niin he eivät tehneet.
Itse vastustin silloin korotuksia, mutta jäin yksin. Demareille korotukset silloin kelpasivat.
Sosialidemokraatit haluavat myös tutkailla mahdollisuutta kaupungin yhtiöiden, Valkeakosken Energian ja Valkeakosken asunnot Oy:n tuloutuksen lisäämiseksi omistajalleen, kaupungille.
Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että jo entuudestaan kalliin energian hintaa tulisi nostaa ja vuokria korottaa. Muutoin ei tuloutuksen lisääminen onnistu.
On toki selvää, että kaupungin pitää saada tuloja.
Ei kuitenkaan ole aivan sama miten tuloja hankitaan.
Sähköä ja lämpöä tarvitsevat kaikki ja asua pitää jokaisen jossain tuloista riippumatta.
Tulojen hankkiminen kaupungille piiloveroina energian ja asumisen hintaa nostamalla rasittaa pienituloisia rankimmin ja sitä en voi hyväksyä.
Muistuttaisin vielä, että demareilla johtavana ryhmänä, sitoutumattomien kuuliaisella tuella,
on ollut vuosikaudet hyvät mahdollisuudet hoitaa asioita haluamallaan tavalla ja turvata riittävät resurssit esim. vanhustenhuoltoon.
Toivon hartaasti, että kansalaiset hivenen enemmän seuraisivat päättäjiemme toimia eivätkä lankeaisi tällaisten vaalipuheiden perusteella edelleen äänestämään ryhmää, joka tähän asti on toiminut aivan toisin.
Puheet ovat puheita ja teot tekoja. Täältä vasemmalta sen voi puhtaalla omallatunnolla sanoa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Järvisen vaatima Asunnot Oy:n tulouttaminen kaupungille tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että vuokralaisten maksamat vuokrat pidetään niin korkealla, että niistä jää ylijäämää, jolla tuetaan kaupungin muuta timintaa.
Tätä on jo yritetty aikaisemmin, mutta oma aktiivisuuteni on estanyt sitä talousarvioon viemästä. On kohtuutonta laittaa yhden yhtiön asukkaita maksamaan muita kaupungin menoja.
koti.mbnet.fi/eerovee

Anonyymi kirjoitti...

On toki selvä että kaupungin on saatava tuloja. Vasemmistoliiton kantahan on että niiltä peritään kenellä siihen on varaa. Eli mm. heikompituloiset, työttömät, opiskelijat, olisivat näitten maksujen ja korotusten ulkopuolella. Silläpä ihmettelenkin Harri hyvä, ajatustasi ajaa nuorten perheiden päivähoitomaksujen korotuksia ja jopa maksuttomuutta. Ei meidän insinööri ym.vastaavien nuorten perheet tarvi maksuhelpotuksia. Heillä on varaa maksaa lastensa hoidosta jos on varaa elääkkin hulppeasti komeissa taloissaan komeat tila-autot pihoissaan. Sitä voi elää pienemmälläkin pankkilainalla. Sitävastoin perheet ja ihmiset, kenellä näihin ei ole varaa, tarvitsevat helpotusta päivähoito-asunto-terveyskeskus-ym.päivittäisiin maksuihinsa. Sitä varten on vasemmistoliitto, heikompiosaisten asialla. Toivottavasti muistamme tämän vaaliuurnillakin. t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Päivähoitomaksujen korotuksethan ei kohdistu heikompituloisiin. Heillä on jo alempi maksuluokka tai sitten ei maksua ollenkaan. Ylemmässä maksuluokassakin maksut on parin sadan euron luokkaa per lapsi. Jos halutaan maksuttomuutta ajaa niin vanhusten koti-kotisairaanhoidon maksuihin voitaisiin puuttua innokkaammin. Siellä moni vanhus maksaa eläkkeensä nollille saadakseen riittävän avun. Moni heistä saa yksityissektorilta avun halvemmalla kuin julkiselta puolen. Sehän ei ole ihan vasemmistoliiton ajamaa politiikkaa. t Leila