lauantai 30. elokuuta 2008

Vitkaista on

Vitkaista puuhaa on tämä kunnallisvaaliehdokkaiden etsiminen.
Välillä kyrsii, enemmän tai vähemmän. Nyt enemmän.
On se vain merkillistä, että kun viime vaaleissa saimme 1560 ääntä, niin siitä porukasta ei sitten millään tahdo löytyä ehdokkaita. Missä mättää?
Olen viime aikoina soitellut yhdelle jos toisellekin ja kuullut monenlaisia selityksiä, miksi ei lähde ehdolle. ”Ei ole aikaa” lienee ehdottomasti yleisin. Seuraaville sijoille pääsee selitykset ”en ole pätevä”, ”en lähde, kun siellä on se ja se”, ”ehkä ensi kerralla” jne.
Parikin miestä totesi, ettei puoliso pidä ajatuksesta. Yleisesti lehdissä ym. ruokittu käsityshän on, että miehet estävät naisten osallistumista. Näyttää olevan myös päinvastoin. Ehkä se on tasa-arvoista.
Hämmästystäni on herättänyt myös joidenkin päätökset mennä muiden ryhmien ehdokkaaksi.
Turha kuvitella, että muissa ryhmissä, edes ns. sitoutumattomissa, voisi toimia sen vapaammin kuin vasureissakaan. Meillä on vapaus toimia oman päänsä mukaan. Turha myöskään kuvitella, että sosiaali- ja terveystoimen asioita edistettäisiin oikeasti muissa ryhmissä. Vasurit ovat niissä asioissa toimineet johdonmukaisesti pyrkien mm. hoitajien lisäämiseen.
Ajatelkaa nyt, hyvät ystävät ja vasureitten kannattajat.
Eihän tämä homma kunnolla etene, jos ei ole ehdokkaita. Vaalivoittoon auttaa mahdollisimman suuri ehdokaslista. Jokainen on pätevä. Jokaisella on aikaa edes sen verran, että kirjoittaa nimensä suostumukseen. Muu ajankäyttö on itsestä kiinni. Jokainen voi toimia oman päänsä mukaan, sitoutumattomana ja vapaana puoluekurista. Mitä siis olisi menetettävää?
Voitettavaa olisi vasureitten menestyksen myötä esim. parempina terveyspalveluina, toimivampana päivähoitona, riittävänä vanhusten hoitajamääränä ym. Itsestään nuo eivät toteudu, vaan ainoastaan valtuuston päätöksin. Siihen vaikuttaa vasureitten ryhmän koko oleellisesti.
Emme ole kaikki kauniita, rohkeita kylläkin. Emme ole aina mukavia, etenkään vastustajien mielestä. Olemme olemassa asioiden, emme mukavuuden takia. Tarjoamme työtä, vaihtoehtoa ja parempia näkymiä tulevaisuuteen.
Tulkaa mukaan muutokseen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sitäkö se politiikka on, että pistää vain nimensä paperiin ja loppu hoituu itsestään. Juuri näin se toimii Mansikkapaikkakunnalla. Mutta hatunnost Vasureille on teillä ainakin yritystä ja ainoa puolue, joka perustelee asiat, jos annetaan.
Walden und Sportin päätoimittaja/pääkirjoittaja vastustaa juuri sosiaali ja terveyspuolen menoja. Eikö olisi hyvä aloittaa säästötalkoot ja lopettaa kyseisen lehden tilaaminen terveyskeskukseen, vanhainkoteihin ja muihin alan kohteisiin?