torstai 21. elokuuta 2008

Uusia kuvioita

Koskin kunnallisvaaliasetelmat muuttuvat entistä mielenkiintoisemmiksi ja myös vaikeammiksi ennustaa tulosta. Tänään paikallislehdessä tuli julkisuuteen jo jonkin aikaa tiedossa ollut asia, että se suurempi sitoutumattomien ryhmä hajoaa. Puolet menee Keskustan listoille ja puolet Perussuomalaisten listoille.
Perussuomalaisten ehdokaslistan asettamista en ihmettele. On ollut vain ajan kysymys milloin he sen tekevät.
Parempaan vaalitulokseen he saattaisivat kuitenkin päästä naamioitumalla edelleen sitoutumattomaan kaapuun. Timo Soinin populistiset puheet purevat moniin asioita seuraamattomiin sen verran, että he varmaan omana itsenäänkin saavat hyvähkön tuloksen ja pari valtuutettua, mutta entä sitten? Mitä saa parilla valtuutetulla aikaan?
Ilman liittoutumista isompien kanssa ei mitään muuta kuin meteliä. Liittoutuessa on kuitenkin aina vaarana myös periaatteista, jos niitä heillä on, luopuminen, takinkääntö, vallanhalun vuoksi. Tästähän sitoutumattomilla, nykyisin ties millä, on kokemusta. Saavatko demarit taas uusia kuuliaisia apulaisia?
Selkeä hyötyjä uudesta tilanteesta on Keskusta. Koskin edellisten vaalien ääniharavan siirtyminen keskustaan on heille kuin lottovoitto persaukiselle.
Jonkinlaista hyötyä tästä lienee myös sille pienemmälle, yhden hengen, sitoutumattomalle ryhmälle. Koska kilpaileva ryhmittymä hajoaa puolueisiin, niin se voinee taas mainostaa itseään ainoana oikeana sitoutumattomana ryhmänä. Voi käydä niin, että todennäköinen putoaja ei putoakaan.
Näin alkuun tuli tämmöisiä mietteitä mieleen. Myöhemmin, ehkä piankin, lisää.
Jos joku tietää myynnissä olevan hyvän ja toimivan kristallipallon, niin ostaisin mielelläni.
Saa olla käytettykin.

Ei kommentteja: