keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Yyteet ohi

Nyt on sitten Kuidun yt-neuvottelut käyty ja työnantaja voi tehdä mitä lystää. Lain määräämä muodollisuushan se vain oli. Ehkä parempi onkin puhua yt-neuvottelujen sijaan yt-menettelystä. Toinen suurista linjoista topataan ja melkoinen joukko joutuu jouluna pakkolomalle. Nähtäväksi jää riittääkö nyt ilmoitettu kolme kuukautta. Yrityssaneeraus toki antaa aikalisän, mutta jos vienti ei ala vetämään Ameriikan maahan, niin….
Alkuviikosta kerrottiin uutisissa maamme talouden alkaneen kääntyä laskuun jo keväällä ja alkukesästä. Tuolloin ei hallitus tiennyt, tai ollut tietävinään, käänteestä mitään. Työministerikin vain tuskaili kauhian työvoimapulan uhkaavan pian koko kansantaloutta. Oliko hallitus silloin(kin) pihalla oikeasta elämästä ja heikkenevästä taloustilanteesta, eikö siitä välitetty, vai pimitettiinkö kansalta tarkoituksella tosiasiat? Veikkaan kaikkia kolmea vaihtoehtoa.
Nyt, jos vähänkään viisautta hallitukselta löytyy, niin rahaa pitää laittaa talouden elvytykseen. Rakentamisen ja korjaamisen aika on nyt. Maamme on täynnä huonokuntoisia kouluja, päiväkoteja, vanhainkoteja ym. Rautatie- ja maantieverkosto kaipaa parannusta. Rakentaminen tuo työtä ja sysää koko taloutta liikkeelle. Rahaa elvytykseen löytyy veronkevennyksistä luopumalla, eikä velanottoakaan pidä pelätä. Matti, Jyrki ja Tarja. Tehkää jotain, ennen kuin on myöhäistä.

1 kommentti:

Veikko Järvinen kirjoitti...

No niin...

Niin siinä kävi, nurin meni !

Tässä kylässä on edessä melkinen muutos noiden kaikkien uutisten jälkeen.