lauantai 6. kesäkuuta 2009

Antanen Annalle

Pitkään on pitänyt miettiä kuka onnellinen huomenna saakaan ääneni. Nyt olen vahvasti päätymässä Anna Mikkolaan, numero 109. Omantuntoni vaakakuppia Annan hyväksi kallistaa etenkin hänen sanavalmiutensa ja kiistämätön osaamisensa, jonka hän on hankkinut toimiessaan pitkään europarlamentaarikko Esko Seppäsen avustajana. Vastaukset tulevat häneltä takeltelematta ja selkokielellä. Jos hän tulee valituksi, niin hänen ei tarvitse opetella europarlamentin toimintatapoja ja muita käytännön asioita, kuten untuvikkojen pitäisi. Siellä jo olleena hän pääsee heti töihin käsiksi jatkamaan Esko Seppäsen hyvää työtä piikkinä Brysselin eurokraattien lihassa.
Julkkishörhöistä ja populistipelleistä ei suomalaisille europarlamentissa ole hyötyä. Siellä tarvitaan oikeaa osaamista ja tekemisen halua. Siellä tarvitaan etenkin kriittistä suhtautumista unionin byrokraattien puuhasteluihin, ettei EU toimisi vain rahan ja bisnesmaailman etujen mukaisesti.
Myös tavallisten kansalaisten, duunareitten ja työttömien on saatava osansa.
Vaaka kallistuu Annan hyväksi vielä iänkin vuoksi (28), joten hän ehtii toimimaan meppinä vielä pitkään. Anna on hyvä, ellei peräti loistava valinta. Taidan antaa Annalle.

Ei kommentteja: