keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Kristillistä kokkarikepulointia

Kokoomusta näyttää suuresti närästävän koskin kouluverkko ja kaupunginhallituksen sen suhteen tekemä linjaus. Hallitushan päätti linjauksesta, jonka mukaisesti kouluverkko säilyy nykyisellään, paitsi jo käytännössä lakkautetun Eerolan osalta, ja Leppälän ja Sointulan koulut korjataan. Tämähän ei sopinut Kokoomukselle ja he ovatkin ilmeisesti päättäneet kaikin tavoin estää, haitata ja jarruttaa tuon linjauksen toteutumista. Kuulemani mukaan eilisessä kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa Kokoomuksen koululikvidointilinja sai enemmistön taakseen. Kiittää siitä saamme kristillisten ja Keskustan edustajia. Keskustan edustaja on esiintynyt pienten koulujen puolustajana, etenkin Haukilan. Eilisen jälkeen on kovin vaikea välttyä ajatukselta, että Keskustan edustajalle on kuitenkin se ja sama mikä on muiden koulujen kohtalo, kunhan Haukilaan ei kajota. Hän ei ilmeisesti ole sisäistänyt ajatusta, että Haukilan kouluun ei hallituksen linjauksen mukaan ole tarkoituskaan kajota. Lautakunnassa kyse oli Leppälän peruskorjauksesta, jonka eteenpäin vieminen ei siis Kokoomukselle passaa.
Juuri kun kouluasioiden piti loksahtaa kohdalleen, niin Kokoomus sai jumpittelullaan aikaan sen, että Leppälän ja Sointulan suunnan oppilaat saavat elää edelleen epävarmuudessa. Koulu alkaa elokuussa ja nyt on kohta juhannus. Todella ”tyylikästä” toimintaa lapsia, lasten vanhempia ja opettajia kohtaan. Lautakunnan nyt tekemä päätös ei voi jäädä tuollaiseksi. Jos ei muu auta, niin hallituksen tulee käyttää otto-oikeuttaan ja tehdä aiemmin päätetyn linjan mukainen ratkaisu. Kokoomuksen harrastama lasten kustannuksella politikointi saa jo riittää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jotta totuus ei unohtuisi, koululautakunnassa kokoomus oli kaupunginhallituksen esityksen kannalla = tehdään Leppälän koululle kuntokartoitus. Kuunioittivat hllituksen ja siinä samalla Hooasikaisen viisautta.