sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Kuitu käymään?

Männä viikolla paikallislehti kertoi etusivullaan, että Kuidulle on löytynyt jatkaja. Uutinen on sekä hyvä, että myös yllättävä. En enää aikoihin oikein jaksanut uskoa tuollaisen uutisen ilmaantumiseen, enkä juurikaan edes miettinyt koko asiaa. Näemmä positiivisiakin asioita näinä synkeinä aikoina vielä tapahtuu. Eihän tuo tehdas jatkajan löytymisestä huolimatta käynnisty vielä vähään aikaan, ehkä joskus syksymmällä. Uutisenkin mukaan aika paljon on vielä kysymysmerkkejä matkassa, paljon voi vielä tapahtua ja tilanteet muuttua ja siksipä ei kannatakaan vielä hirveästi hehkutella asiasta. Kyllä silti suupielet väkisinkin vääntäytyvät hymyyn.
Säterin käynnistyminen olisi monille asuntovelkojen, laskujen ja perheen elatuksen kanssa kamppaileville ilouutista positiivisempi asia. Oletukseni on, että vain toinen isoista linjoista käynnistyy, joten kaikkia reilua kolmeasataa siellä tuskin silloin tarvitaan. Olettaisin, että noin parillesadalle työtä olisi tarjolla. Se on melkoinen määrä työttömyyden runtelemassa kaupungissamme. Omalta osaltani en tiedä onko minulle tarjolla työpaikkaa, ja jos sattuisi olemaan, niin minkälainen. Vuorotyö ei enää isommalti houkuttele ihan jo pelkästään jaksamisen takia. 31 vuotta huonosti nukuttuja öitä ja happovaivoja alkaa jo riittämään. Vaihteeksi voisin tehdä normaalia päivätyötä, elää ja nukkua ihmisten aikaan. Viisaampaa kuitenkin miettiä sitä vasta sitten, kun Kuitu käy ja kukkuu ja minua sinne kaivataan, jos kaivataan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan se nyt ihan niinkään että pelkkä vuorotyö ja huonosti nukutut yöt olisi syy stressiin ja sen myötö happo ym vaivoihin. Monet ihmiset joutuu moista kokemaan, ja ihan koko työelämänsä. Ja ei suinkaan kaikilla näitä vaivoja pahemmin ole. Voisiko siihen vaikuttaa mahdollisesti: ravinto, tupakka,kahvi, alkoholi, epäsäännöllinen elämä muutenkin kuin työnosalta. Sitä on vaan helpompi syyllistää työ vaivojensa aiheuttajaksi, kuin mennä omaan itteensä, ns.kattomaan peilistä.. Minulla on setä, joka on tehnyt Hml:rautaruukilla neljää vuoroa koko ikänsä, noudattaen suurinpiirtein ns. terveitä elämäntapoja perheensä kanssa.Nyt 75-vuotiaana eleilee edelleen onnellisena vuosiaan Kiirunassa uuden suhteensa kanssa. Olisko positiivisella elämänasenteellakin jotain merkitystä!!!
t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Tuli näköjänsä kommentoitua ed. vain Harrin mietteen loppuosaan.
Olinkin jo ihan mielissäni säterin saastuttamisen loppumisesta paikkakunnalla. Kyllä se niin paljon on huonoa aikaan saanut ihmisten terveydentilaan menneinä vuosina että saisi loppua kokonaan samanlainen tuotanto mitä siellä oli. Työntekijöille tietenkin huono asia. Toimeentulo on meille kaikille tärkeä. Niin myös terveys. Onhan todettu paikkakunnalla olevan Suomen suurimmat tilastot lasten astman sairastamisessa. Kuin myös minunkin hoidettavissa on vastaan tullut useampiakin muistihäiriöisiä ketkä on diaknisoitu ns. säterin rikkipäiksi.
Eli, muuta toimintaa, kiitos kyllä, t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Säteri käymään ja äkkiä. Kummallista miten jotkut voivat iloita satojen ihmisten työttömyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä mieluummin nostaisin paikkakuntaa työllistämään paperiteollisuuden kuin rikkihiiltä suoltavan tehtaan. Se sentään työllistää laajasti koko suomen erilaisilla toiminnoillaan.Metsurit,motokuskit, rekkamiehet,sahat,saatikka tehtaan eri toiminnoissa olevat.Kuinka paljon työttömiksi on tältä alalta viimeaikoina joutunut?
Vaikka kyllähän sekin saastuttaa, mutta minkäverran vähemmän kuin rikkihiili?
t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Pieni asiavirhe edelliseen. Rikkihiilen tilalle kuitenkin erilaiset rikkikaasut ym. yhdenteet.
t leila

Anonyymi kirjoitti...

hi, new to the site, thanks.