keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Vaihdos

Martti Korhonen viisaana miehenä teki sen mitä pitikin, eli ilmoitti eroavansa puheenjohtajan tehtävästä. Uusi puheenjohtaja valitaan 27.6. puoluevaltuuston ylimääräisessä kokouksessa. Helsingin matka on siis edessä. Lienee melkoisen todennäköistä, että Paavo Arhinmäki tulee valituksi. Martti Korhonen on asiantunteva pitkän linjan puurtaja, olemukseltaan rauhallinen ja harkitseva. Liika kiltteys ei tosin aina ole hyväksi. Tässä ajassa Vasemmistoliitto tarvitsee toisenlaisen puheenjohtajan. Ennen kaikkea tarvitsemme sellaisen keulakuvan, jolla on hyvä esiintymistaito ja joka kykenee esittämään asiat kansantajuisesti ja lyhyesti. Olen sanonut ennenkin, että me tarvitsemme vasuri-Soinin. Paavossa olisi ainesta.
En odota, eikä kenenkään muunkaan kannata odottaa mitään pelastavaa messiasta, sellaista ei ole eikä tule. Ei ole syytä liioitella keulakuvan vaihdon merkitystä, vaikka politiikka kovasti onkin henkilöitynyt. Merkityksellisempää on perusjärjestöjen toiminnan parantaminen ja useassa tapauksessa elvyttäminen. Vaikea on kenenkään puheenjohtajan pallilla istuvan saada mitään aikaan ilman jäsenistöä. Toisaalta, hyvällä keulakuvalla on helpompi houkutella jäseniä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin Harrin ajatus liiasta kiltteydestä on hävinnyt? Mistä lähtien vasemmistoväki on halunnut johtoonsa Soinin tyyppisen populismi tyyppisen ihmisen? Eikö meillä jo ollut sellainen,Siimes, vanhempien pappojen haluama extra, tuore nuori nainen, mitä voi pomputella mielin määrin.Kun tämä ei onnistunut, kapuloita rupes löytyyn rattaisiin.
Nyt siis olet menossa äänestämään kukonpoika Paavoa, onhan hän nuorten ja keski-iässä olevien nuorta leikkivien suosiossa. Ärhäkkyyttä löytyy, se tietenkin iskee vähän aikaa. Mutta mitä jatkossa? Käykö samalla lailla kun Soini ilmiön, hetken hurma, on elämäsi turma! Kannattaisko kuitenkin miettiä vaihtoehto, Marja Kyllönen! Tämähän on vain vuoden pesti, väliaikaista kaikki on vain..Muu riippuu meistä
t Leila